Skip to main content

Sjokkert over søppelfunn i naturen

TV I TERRENGETt: Kirsten Narum-Hanssen (innfelt) synes det er trist at folk bare kaster fra seg søppel og store plastgjenstander i naturen. På sin vanlige tur langs Lomma fant hun forleden en TV, en tilhenger og masse plastskrot.

Kirsten Narum-Hanssen fikk hakeslepp da hun oppdaget hva folk har kastet fra seg i naturen.

En ødelagt tilhenger, TV, deler av en sykkel, plastrør og potter. Det er bare noe av søppelet Narum-Hanssen ramser opp etter å ha gått en kveldstur langs elven Lomma i Lommedalen.

– Jeg visste at det lå endel søppel langs veien, så jeg hadde med en plastpose til å samle det i. Men disse tingene her er det jo ingen vanlig folk som kan ta med seg, sier Narum-Hanssen.

Hun er flittig bruker av turstiene langs Lomma, men denne gangen er det et litt mindre tilgjengelig område hun sikter til.

– Søppelet ligger i skråningen ned mot elven, i nærheten av Eineveien. For meg virker det som noen har kjørt dit og kastet fra seg skrotet sitt. Dette er ikke noe som har kommet flytende med elven, sier Narum-Hanssen.

HENGER FAST: Dette er noe av skrotet som er kastet langs Lomma i Lommedalen.

Hun tror ikke nødvendigvis at søppelet er av nyere årgang heller.

– Jeg tror det må ha ligget der i årevis. Disse tingene er alt for store til at korps og foreninger kan plukke dem opp, sier hun.

LES OGSÅ: Bruker hundretusener på å fjerne dumpet søppel

Vil ta ansvar

Leder for natur og idrett i Bærum kommune, Svein Finnanger, bedyrer at de har sørget for søppelplukking over hele Bærum i forkant av nasjonaldagen.

– Vi har hatt en ryddeaksjon fra påske til 17. mai der områdene langs kommunale veiarealer og friområder er satt ut til foreninger og idrettslag, sier Finnanger.

Han mener det er et vanlig problem at folk tar seg til rette og dumper søppel på litt ufremkommelige steder.

PLAST OG SKROT: Det ser ikke ut til at det har blitt ryddet på en stund i akkurat denne skråningen ved Lomma.

– Hvis andre kommer over slike steder er vi glade for å få en tilbakemelding. Er det et kommunalt område så bør vi jo gjøre noe med det, sier Finnanger.

LES OGSÅ: Sjekk hva dykkerne fant på Rolfbuktas bunn

Han forteller at kommunen står bak to, storstilte ryddeaksjoner i året.

– Tilsvarende søppelrydding som i vår foregår også på høsten, i september, sier Finnanger.

Kirsten Narum-Hanssen tror årsaken til at skrotet har ligget såpass lenge er at det ikke er til sjenanse for noen.

– Likevel synes jeg det er trist å se at noen åpenbart blåser i miljøet rundt seg. Her ligger det jo også gamle potteplanter med plastpotter. Jeg synes det er litt sløvt at folk gjør slikt, sier hun.

LES OGSÅ: Padlet gjennom plastsøppel i Sandvikselva

Narum-Hanssen jobber på Bærums Verk og forteller at det hver vår pågår store ryddeaksjoner langs elven ved handelsstedet. Hun er fascinert av hva som havner i naturen iløpet av en vinter.

– Som regel er det flere rustne handlevogner og sykler som blir dratt opp fra elven, sier hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.