Golfsesongen er allerede i gang for mange i Asker og Bærum, men de fleste klubbene åpner sine baner i løpet av de neste ukene eller i starten av mai.

LES OGSÅ: Dette er Bærums sterkeste bestemødre

Lommedalen golfklubb åpnet denne uken og søndag var mange samlet i finværet på golfbanen. Blant dem var 92 år gamle Ole Martin Funderud. Han er klubbens eldste spiller. 

– Jeg startet først da jeg var 83 år etter at jeg mistet kona. Jeg drev tidligere med langrenn så kondisjonen var på plass. Dette er jo også i tillegg veldig sosialt, sier den spreke 92-åringen.

Nytt kurs

Funderud blir 93 i mai og sier det er vel så morsomt å konkurrere med andre som med seg selv. Under krigen var han i hjemmefronten og hjalp folk til Sverige. Han ble ikke arrestert, men om vinteren sliter han fortsatt med mareritt. Når golfsesongen nå er i gang får han noe annet å tenke på. Da forsvinner marerittene.

– Golfen sørger for marerittene blir færre. I tillegg til golf har jeg også gymnastikk to ganger om dagen.

LES OGSÅ: Er Karen Bærums sterkeste barnehageassistent?

Lommedalen golfklubb og driverne Bærum golfsenter åpnet banen den 15. april. På grunn av kunstgressgreener har de anledning til å åpne såpass tidlig. Fjorårets sesong var ikke over før november i fjor.

- Nytt av året er at vi holder Next Level-kurs. Det er et piltotprosjekt som prøves i Lommedalen og Bærum golfklubb. Det er fem ulike nivå man kan gå igjennom med delmål på vært enkelt nivå. Folk skal føle progresjon og at de mestrer ting, sier daglig leder Morten Mørk ved Bærum golfsenter.

LES OGSÅ: Sigrid (52) er overlege - spilte NM-sluttspill i basket

Han mener at de har hatt stabile medlemsmasser over flere år i Bærum, men sier samtidig at det er varierende hvor mange som spiller jevnlig.

– Vi legger til rette for familievennlighet og ønsker et lavterskeltilbud for golf. Vi har også instruktører som kan hjelpe til. Bærum og Lommedalen har også nå et samarbeid slik at medlemmene kan spille begge steder, fortsetter Mørk.

Liten økning

Tall fra Norges Golfforbund fra 31. mars i år viser at golfklubbene har totalt 7526 medlemmer fordelt på sju klubber. i fjor var det samme tallet 7364. Tallene kommer fra Golfbox som er forbundets medlemsskapsdatabase for norske golfklubber. Disse er riktignok medlemstall per 31. mars i år.

LES OGSÅ: Skiføre fortsatt? Javisst!

Totalt opplever Golf-Norge en svak tilbakegang, men forbundet forventer at dette tallet stiger når sesongen kommmer i gang. Forbundet synes det er gledelig at medlemsmassen i Asker og Bærum øker.

– Etter mange veldig gode år frem til 2009 har golf-Norge opplevd en tilbakegang i antall medlemskap de siste fem årene. Vi har imidlertid sett en økende oppbremsing av frafallet de siste årene takket være godt arbeid i klubbene. Forhåpentligvis er Asker og Bærum i forkant av denne trenden, noe som lover godt for en idrett som har kapasitet til å ta i mot flere, uansett alder og forutsetninger, sier kommunikasjonsansvarlig Tom Rosenvinge i forbundet til Budstikka.

Han sier at det generelt har vært et større frafall enn tilstrømning av medlemmer de siste årene.

Rosenvinge mener man må ivareta de som er nye i idretten i større grad.

– Det innebærer at vi må bli flinkere til å gi målgruppen som har over 26 i handicap et miljø der man både opplever mestring og trives sosialt. I tillegg må vi bli flinkere til å tilrettelegge for tilbud som oppleves som attraktivt for de under 20 år, og da spesielt jentene. Vi har alt for få jenter i golfen i dag.