Skip to main content

Moren til 13-åringen som døde i Valdres avhørt: – Forklarte seg fritt

GJØVIK 20160106. Advokat Aasmund Olav Sandland sammen med moren til 13-åringen, som ble funnet død i en hytte i Valdres nyttårsaften, under fengslingsmøte i Gjøvik tingrett onsdag. Moren samtykker til fotografering med anonymisering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Moren til den døde 13-åringen fra Lommedalen fikk ikke konfronterende spørsmål da hun i går var igjennom sitt første politiavhør.

VG skriver at 13-åringens mor, en Bærums-kvinne i 40-årene, forklarte seg fritt i det første avhøret som ble gjennomført på onsdag på politihuset i Sandvika.

Ifølge forsvareren, Aasmund Sandland, ble forklaringen en utdyping av hva moren fortalte under fengslingsmøtet på Gjøvik 7. januar.

LES OGSÅ: Tre team rykker inn etter 13-åringens dødsfall

Moren er siktet for grov omsorgssvikt etter at datteren døde, etter alt å dømme av avmagring, nyttårsaften. Retten kom til at kvinnen kunne mistenkes for ikke å ha gjort det som kreves for å sikre datteren hjelp, men ble løslatt fordi det ikke forelå bevisforspillelsesfare.

LES OGSÅ: Privat seremoni i Bryn kirke for 13-åringen fra Lommedalen 

Nye avhør om kort tid

Til VG sier forsvarer Aasmund Sandland at gårsdagens avhør bidrar til at siktelsen fremstår som absurd.

– Vårt arbeid fortsetter videre nå med gjennomgang av informasjon siktede har kommet med i det første avhøret. Vi vil ha nye avhør av siktede om kort tid og etterforskningsledelsen er i gang med forberedelser til de avhørene, opplyser politiadvokat Mari Hasle.

LES OGSÅ: Politiet: Ansatte i kommunen kan bli siktet 

Først i senere avhør vil moren bli direkte konfrontert med funn politiet har gjort i etterforskningen.

LES OGSÅ: Forsvarer: – Tror siktelsen forsvinner med etterforskningen 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.