Skip to main content

Her stenges badestranden frem til neste vår

IDYLL: Frem til mai neste år vil stranden på Burudvann være stengt mens demningen rehabiliteres.

Stranden ved populære Burudvann er stengt. Først neste år vil det være mulig å vasse ut i ferskvannet i Lommedalen.

Et omfattende arbeid er satt i gang for å reparere demningen i enden av vannet.

Badegjester som er fristet til å ta seg et forfriskende bad i skogen må finne seg et annet vann. Den populære stranden er stengt og turveien skiltes om slik at turfolk finner veien. Et høyt gjerde skal holde uvedkommende unna anleggsplassen.

LES OGSÅ: Fet fisk i Burudvann

Tapper ut vannet

– Arbeidene startet opp mandag og vil foregå frem til mai neste år. Store deler av vannet vil bli tappet ut slik at det vil være mulig å reparere demningen. Det meste av arbeidene vil bli avsluttet før vinteren, mens det avsluttes til våren, forteller Ole Kristian Johansen, spesialkonsulent i natur og idrett i Bærum kommune.

Det er Norconsult som skal gjennomføre arbeidene som kommer til å koste rundt 6 millioner kroner. Burudvann ligger i et skogsterreng innenfor markagrensen og fra vannet renner det en liten bekk ut i Lomma.

LES OGSÅ: Fra Burudvann til Vensåsseter

Oppgraderer badestranden

Rehabiliteringen gjøres for å forbedre anleggets stabilitet. Turveien som er skiltet om skal være tegnet inn på et informasjonsskilt som forklarer innholdet i prosjektet. Badeplassen vil samtidig få en oppgradering ved at det vil bli fylt på sand på stranden.

LES OGSÅ: Plukker stadig ned søppel fra Kolsåstoppen

Utbedringene blir gjort for å sikre at det ikke skjer et dambrudd.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.