Skip to main content

Glede i Lommedalen etter Aamodt Kildes triumf

YESS: Syv år gamle Morten W. Eriksen jubler sammen med pappa Lars- Erik (t.h.) og Gustav Annerløv ved foten av Krydsbyløypa.

Det var ikke så mange i Lommedalen som hadde fått med seg at lokalmiljøet hadde fått en verdenscupvinner torsdag ettermiddag. Men fint syntes de det var.

– Det er mange her som er gode i slalåm. Jacob for eksempel, sier syv år gamle Morten Eriksen. Han sliter med å få av seg slalåmstøvlene etter dagens økt i Krydsbybakken. Pappa Lars-Erik står klar og venter.

Han vet godt hvem Aleksander Aamodt Kilde er, og synes det er storveies at han vant verdenscupen i super-G.

LES OGSÅ: Aleksander Aamodt Kilde vant super-G-cupen 

Det synes også Arne Andersen, som kommer ut fra butikken ved foten av bakken. Han har fulgt med på alpint, men hadde ikke fått med seg at avgjørelsen falt akkurat denne dagen.

– Det er jo helt konge, utbryter Arne.

– Blir du litt stolt som Lommedøling, da?

– Ja, det er klart man blir. Det er fint for nærmiljøet og ikke minst for alpinmiljøet her. Det er jo veldig at vi har en bakke her, sier han.

LES OGSÅ: ... men Aamodt Kilde er ikke den første fra Lommedalen

Opptatt av middagen

Inne i butikken er folk mest opptatt av hva de skal ha til middag, og kassakøen er ikke akkurat preget av seiersrus. En mann sier:

– Det er fint for ham, men det betyr ikke så mye for meg.

Men lenger inne i butikken er Mette Pettersen litt mer entusiastisk. Hun kjenner godt til Aleksander Aamodt Kilde når hun bare får tenkt seg litt om.

– Jeg hadde ikke fått med meg at han vant, jeg har jo ikke akkurat lest så mye nyheter på jobben, men så gøy da!

Opp Slalåmveien kommer tre unge gutter fra skolen. Det er Jørgen Haugen (17), Simen Vik Mjaaland (16) og Carl Engene (17). Det ville være en overdrivelse å si at de jubler for Lommedalens nye, store sønn, men de vet i hvert fall hvem han er.

Bor nær naturen

– Jeg har fått med meg at han vant, sier Simen.

Selv er både han og kameratene mest opptatt av skolen for tiden, med tentamen som venter. Men i slalåmbakken har alle tre vært.

– Det er jo flere fra Lommedalen som har gjort det bra i internasjonale konkurranser, hva synes dere om det?

– Ja, vi har jo Magnus Carlsen og Rune Velta.

– Kan det være noe spesielt med Lommedalen som fostrer så mange vinnere?

– Kanskje fordi vi bor så nær naturen. Det er vanlig for barn og unge å begynne med idrett, sier Carl Engene.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.