Skip to main content

Bruker over 10 millioner på Burudvann

SNART KLAR: Den nye demningen ved Burudvann er ferdig og i bruk. Bildet er tatt i april 2016.

Kommunen regner med å åpne Burudvann for publikum i midten av juni.

I snart ett år har det pågått arbeider for å reparere demningen i enden av vannet ved det populære utfartsstedet i Lommedalen. Stranden ved Burudvann ble stengt i august i fjor, og var planlagt åpnet igjen 1. mai i år. Nå ser det midlertid ut som at åpningen kan bli noe forsinket.

– Vi håper å kunne åpne opp deler av området fortløpende etter hvert som vi blir ferdige med arbeidene, sier spesialkonsulent Ole Kristian Johansen i Bærum kommune.

Oppgraderer litt ekstra

Det er KF Entreprenør som gjennomfører arbeidene som opprinnelig var anslått til rundt 6 millioner kroner. Johansen forteller at prosjektet underveis ble utvidet til også å omfatte utbedring av toalett- og søppelløsningen i tilknytning til badeplassen.

– Dette prosjektet er ventet å pågå utover i mai og avsluttes senest i midten av juni, sier Johansen.

BADESTRAND I JUNI: I midten av juni skal den populære badestrande ved Burudvann igjen være klar til bruk. Foreløpig gjenstår endel opprydningarbeid.

Han anslår at totalkostnadene for utbedring av demning, samt oppgradering av fasilitetene ved badeplassen beløper seg til ca. 10,4 millioner kroner.

Sand og vann på plass

I disse dager er Burudvann tilbake til sitt normale vannivå og det går nå vann i flomløpet.

LES OGSÅ: Lite vann igjen i Burudvann

– Vi har også fylt på med ca. 600 tonn morenesand på badeplassen. I tillegg har vi fått fjernet mye avfall som ble eksponert da vannet var nedtappet, sier Johansen.

LES OGSÅ: Frykter for ferskvannsskjellene i Burudvann

Turgåere i Lommedalen har trolig lagt merke til at det er endel opprydding som gjenstår før Burudvann igjen blir like fin som før.

– Det kan fremstå som litt rotete fram til vår nedrigging og opprydningarbeid påbegynnes. Vi håper dog at publikum vil bli fornøyde med oppgraderingene når området etter hvert får «satt seg», sier Johansen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.