Kvinnen som er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, noe hun selv avviser, har opplyst at situasjonen med mobbing på skolen skal ha vart i fire år.

– Da hun skulle starte på ungdomsskolen fikk hun forståelsen av at klassene skulle settes sammen på en annen måte. Da det ikke skjedde opplevde hun det som et løfte som ikke stemte, sier Sandland.

LES OGSÅ:

Rektor: Fikk ingen mobbevarsel 

Fortvilte Lommedalen-foreldre tar kontakt med Unicef

Møttes på Reinsvoll

Tirsdag kveld var Sandland i møte med moren på Reinsvoll psykiatriske sykehus litt sør for Raufoss, der moren har opphold.

Han forteller at hytta på Beitostølen ble valgt som bolig etter at det var en vannlekkasje i huset i Lommedalen der de to, og andre, bodde.

– Alle som bodde der måtte flytte ut etter høstferien, på grunn av denne vannlekkasjen, sier Sandland.

Planen var å få i gang hjemmeundervisning på Beitostølen.

– Det viste seg at det var ganske lang behandlingstid for å få til dette. Derfor ble det meldt flytting til Oslo, der det går raskere å få innvilget slik undervisning, sier han.

LES MER: Hammer Krog maner til besinnelse

Kollapset på kvelden

På nyttårsaften skal 13-åringen ha kollapset ved 19.30-tiden.

– Det er dessverre ikke helt uvanlig at mennesker som lider av spiseforstyrrelser får en brå død på denne måten, sier Sandland.

Moren forsøkte gjenopplivning, og varslet alarmsentralen. Ambulansen skal ha kjørt litt feil, slik at den kom kanskje 10 minutter senere enn den kunne.

– Hun gjorde alt hun kunne for datteren, og for å redde henne. Derfor opplever hun det som nesten absurd at hun er siktet i saken.

– Har hun noen oppfatning av hvorfor politiet tross dette har siktet henne?

– Helsepersonellet sier at datteren så avmagret ut. Dette var jo et resultat av spiseforstyrrelsene. Hvis det er det rettslige grunnlaget for siktelsen, er det hoderystende. Da risikerer alle foreldre til barn med spiseforstyrrelser å bli siktet. Sånn kan vi ikke ha det her i landet.

LES OGSÅ: Dødstidspunktet på Beitostølen vanskelig

– Vil forklare seg

Advokaten forteller at moren har det forferdelig, både på grunn av sorgen og siktelsen.

– Hun ønsker å forklare hva som skjedde til politiet så fort som mulig. Et menneske som betød alt for henne er død. På grunn av at hun også trenger hvile, er mitt råd at vi tar sikte på et avhør mot slutten av uken.

– Vil hun stille opp i fengslingsmøtet i morgen?

– Det blir bestemt i samråd med helsepersonell i morgen formiddag.

LES OGSÅ: Sendte sms om datterens (13) død