Skip to main content

Bare moren til 13-åringen etterforskes

JOBBER PÅ: Politiadvokat Mari Lauritzen Hasle på Gjøvik forteller om et stort antall vitneavhør. Den siktede moren til 13-åringen nekter konfronterende avhør om siktelsen.

Over 10 uker etter at en 13 år gammel jente døde på Beitostølen er det fortsatt bare avdødes mor som etterforskes.

Bærums-kvinnen er siktet for grov omsorgssvikt etter at datteren trolig døde av avmagring nyttårsaften. Moren nekter straffskyld.

– Det er ingen andre enn mor som er siktet i saken, skriver politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i en e-post til Budstikka.

LES OGSÅ: Leter etter stoppordre for behandling av avdød 13-åring

Har mye dokumentasjon

Moren har hevdet at datteren ble utsatt for mobbing på skolen over flere år. Spørsmålet er om offentlige etater vil bli etterforsket.

Undersøkelsene går over til etterforskning bare hvis de viser at det er rimelig grunn til å tro at det foreligger straffbare forhold.

– Så langt er det ikke startet etterforsking mot offentlige etater. Hovedfokuset vårt har vært det som skjedde på Beitostølen. I den forbindelse er det innhentet en stor informasjonsmengde, blant annet fra offentlige etater. Vi bruker tid på å bearbeide denne informasjonen nå, skriver Hasle.

LES OGSÅ: Fylkesmannen trenger flere svar om 13-åring

Hvem stanset behandlingen?

Det er derfor for tidlig å konkludere om noen offentlige etater har gjort noe straffbart.

– Om det er grunnlag for å starte etterforsking mot offentlige etater og hvilke, vil bli vurdert ut fra den informasjonen vi har, sier politiadvokaten.

Politiet på Gjøvik har en dialog med politiet i Asker og Bærum om dette.

Et vesentlig punkt i forholdene rundt 13-åringen er hvem som stanset behandlingen av henne ved minst fem ulike klinikker og helseinstitusjoner.

Politiet bekreftet i midten av februar at dette var noe de ville ha fokus på fremover.

Det er gjennomført et stort antall vitneavhør i saken. Mange av disse er gjort hos politiet i Asker og Bærum.

LES OGSÅ: Forsvarer: – 13-åringen gjemte seg på do i friminuttene

Venter på obduksjonsrapporten

Selv om politiet har fått den foreløpige obduksjonsrapporten, som blant annet sier at 13-åringen trolig døde av avmagring, har de ikke fått obduksjonsrapporten.

– Vi må avvente den endelige obduksjonsrapporten, noe som igjen kan medføre ytterligere etterforskningsskritt, sier Hasle.

Politiet får ikke mer hjelp av den siktede moren for å belyse saken, ut over avhøret hun var med på 20. januar. Der fikk hun forklare seg fritt, uten å bli konfrontert med spørsmål rundt siktelsen om grov omsorgssvikt.

– Siktede vil så langt ikke forklare seg ytterligere til politiet, bekrefter politiadvokaten.

LES OGSÅ: Mor til avdød 13-åring skal avhøres

Budstikka har denne uken ikke lykkes med å få kontakt med den siktede morens forsvarer, advokat Aasmund Olav Sandland.

Valdres-saken 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.