Det uttaler Sandland til nrk.no.

Moren til 13-åringen fra Lommedalen som ble funnet død på en hytte i Valdres på nyttårsaften, er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge.

Politiet ba om fire ukers varetektsfengsling for moren i 40-årene, og under onsdagens fengslingsmøte på Gjøvik var det en sterkt preget mot som forklarte seg i halvannen time.

Retten frafalt imidlertid politiets begjæring om fengsling, til tross for at de fortsatt mener det er skjellig grunn til å mistenke moren for å ha begått et lovbrudd der strafferammen er minimum seks måneders fengsel.

FAMILIENS BREV TIL BUDSTIKKA: «Hun var opprinnelig en munter og livsglad pike» 

Mener det ikke burde vært en straffesak

Etter onsdagens fengslingsmøte, og løslatelsen av moren, mener nå forsvarer Sandland at det aldri burde blitt en straffesak.

– Det hadde ikke skjedd om de hadde ventet med å få inn bakgrunnsstoff om saken. Jeg tror siktelsen forsvinner med etterforskningen, sier han til NRK.

KOMMENTAR FRA BUDSTIKKAS REDAKTØR: Nå må vi være forstandige. Sammen. 

Sandland fortalte etter onsdagens fengslingsmøte, at moren forklarte seg detaljert om det moren opplevde som dårlig oppfølging fra helsevesenet når det kom til 13-åringens spiseforstyrrelser.

Moren skal også ha forklart at datteren truet med selvskading dersom hun kontaktet sykehus.