Skip to main content

Se over 200 nye flyfoto fra Asker- og Bærumskysten

Omtrent midt på dette bildet fra Vollen ligger Oslofjordmuseet. På samme plass ble polarskipet «Maud» bygget.

Omtrent midt på dette bildet fra Vollen ligger Oslofjordmuseet. På samme plass ble polarskipet «Maud» bygget. 

Foto: KARL BRAANAAS

Nå kan du få et skikkelig fugleperspektiv over flust av steder langs Asker- og Bærumskysten. Budstikka har vært på vingene og tatt over 200 bilder fra lufta.

I et sjøfly med pilot fra Kilen Sjøflyklubb på Fornebu ble Budstikkas team tatt med på en tur langs kystlinjen vår. Reisen gikk tur-retur Høvik-Rødtangen. Underveis ble det tatt over 200 bilder som presenteres i åtte bildeserier du kan kikke deg igjennom på budstikka.no.

Har du hytte eller hus langs sjøen, eller et sted langs fjorden du har et forhold til, er det ikke umulig at du får øye på det. 

Polarhistorie ved kai

Du kan se vognene på Rødtangen camping og hytter ved Ertsvikskjæret. I Sagene båthavn ligger Roald Amundsens polarskip «Maud» fortøyd.

Det gamle industristedet Tofte trer frem. Ved Filtvet dukker Villa Malla og Filtvet brygge opp. 

Flyfoto over Villa Malla på Filtvet.

Flyfoto over Villa Malla på Filtvet. 

Foto: KARL BRAANAAS

Videre gikk luftferden forbi Kobbeskjær og Halvorshavn. Storsand med båthavn og brygge ble passert – og avbildet. Båtfolkets populære ankringsplass Sandspollen lå der lun og fin.

Så suste vi inn over Sætre med sin sprengstoffhistorie. Fløy så forbi øyene Hjelp og Killingholmen. 

Camping og utbygging

Båtstø dukket opp. Navnet betyr opplagringsplass for båter. Båtstø var opprinnelig et lite strandsted under gården Hov. 

Så ser vi hundrevis av campingvogner på Ramton camping. 300 plasser kan Ramton skilte med, samt en ni hulls golfbane. Campingen er for øvrig drevet av 7. generasjon Ramton.

Nærsnes, et fordums feriested for rike Oslo-folk, synes så fra cockpit. I dag er det et meget attraktivt sted å bo.

Flyfoto av Nærsnes.

Flyfoto av Nærsnes.

Foto: KARL BRAANAAS

Landemerkene i Slemmestad, de store sementsiloene på kaia, vokser i horisonten. Den store utbyggingen av stedet som er i gang, synes også godt fra lufta. Det er planer om 1.300 leiligheter og 55.000 kvadratmeter næringsareal.

Båtbyggermekka

Vollen følger på. Det gamle båtbyggermekkaet. Mange smekre seilbåter så dagens lys ved Johan Anchers verft og Amundsens «Maud» ble sjøsatt fra Christian Jensens båtbyggeri. Der sistnevnte holdt til, ligger Oslofjordmuseet i dag.

Så kommer idyllen Konglungen, hvor blant andre finansmannen Kjell Inge Røkke holder hus. Mellom Brønnøya og Langåra sees Middagsbukta. På fine sommerdager er det så tett med båter i bukta at du nesten kan gå tørrskodd over, via ymse dekk.

Flyfoto av Sandvika, med den populære badeplassen Kadettangen i forgrunnen.

Flyfoto av Sandvika, med den populære badeplassen Kadettangen i forgrunnen.

Foto: KARL BRAANAAS

Deretter ser vi Sandvika med sitt hvite rådhus og motorveibruer, som er foreslått revet slik at byen igjen får tilbake sin sjøfront.

Ostøya med sin golfbane synes, så Høvikodden med kunstgalleri, hovedbasen til Veritas og den lange fine turstien langs fjorden. Før det er inn for landing i Storøykilen lastet med inntrykk du kan se i bildeseriene.

Pilot Wollert Hvide.

Pilot Wollert Hvide.

Foto: KARL BRAANAAS

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.