Skip to main content

Lokalhistoriker fikk historisk pris

Lokalhistoriker Terje Martinsen mottok torsdag Asker kommunes frivillighetspris. Fra venstre står jurymedlem Jorunn Marie Thon, ordfører Lene Conradi, prisvinner Terje Martinsen og juryleder Terje Lindberg.

Foto: ASKER KOMMUNE

Historiens siste frivillighetspris i Asker kommune ble i dag delt ut. Symbolsk nok til en av kommunens store lokalhistorikere. 

Tidligere Røyken-ordfører og leder i Heggedal og omegn historielag, Terje Martinsen, mottok Asker kommunes frivillighetspris, torsdag. 

– Det var alvorlig overraskende, men noe jeg satte enorm pris på, forteller prisvinneren selv.

 Allerede på 1970-tallet startet Martinsen med frivillig arbeid. Den gangen var det restaurering av Heggedal Hovedgård. Gleden fra arbeidet den gang, har ikke forsvunnet fra hedersmannen. 

– Når man får med seg en gjeng med felles mål om å få til noe, så er det veldig tilfredsstillende, forklarer Martinsen. 

– Skaper entusiasme for lokalhistorie

Spesielt hans rolle som lokalhistoriker, trekker ordfører i Asker, Lene Conradi, frem som en viktig grunn til at Martinsen mottok prisen. 

– Han skaper entusiasme for vår lokalhistorie, som er viktig for vår tilhørighet og identitet, sier Conradi. 

– Han er den perfekte guide i vårt nærmiljø. Enten til fots eller i en buss, så har jeg hatt mange fine turer med han, forteller hun. 

Reddet kornlageret i Røyken

Martinsen har spilt en sentral rolle i flere dugnader i kommunene som fra 2020 blir nye Asker. Blant annet var han pådriveren for å redde kornlageret i Røyken, da den sto i fare for å bli revet, på 1980-tallet

– Han fikk dratt i gang en dugnad og fikk satt i stand kornlageret, slik at den ikke ble revet, forteller ordføreren. 

Martinsen var også lenge ordfører i Røyken kommune, en av kommunene som fra 2020 skal bli en del av nye Asker kommune. 

– Det er viktig å huske på at til tross for at vi blir flere i en ny kommune, så mister vi ikke stedet vi er fra. Det er Terje Martinsen en viktig bidragsyter til at blir bevart, gjennom lokalhistorien, sier Conradi. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.