Mens kommunen har endt til sjøs med sitt nye kommunevåpen, holder Asker videregående skole seg til symbolikk som passer seg en skole.

– Den nye logoen har blitt til gjennom en prosess i elevgruppa, og i personalet. Den symboliserer kunnskapens tre, asken som vokser inn himmelen og mot en lys fremtid, sier rektor Cathrine Kittilsen Zandjani.

En annen tolkning av logoen bygger på den gamle fanen fra 1955.

– Treet kan også symboliserer et menneske i vekst, en forlengelse av mottoet på den gamle fanen der det sto: «Unge skudd på stammen gror», sier rektor.

Logoen ble utviklet høsten 2018, og har nå altså havnet på skolens fane.

LES MER:

  Her er 17. mai-programmet for Asker

Her er 17. mai-programmet for Bærum 

Lang runde i toget

I barnetoget 17. mai skal den bæres stolt fra Rødlåven på Skaugum, opp Gartnerbakken og inn foran kronprinsfamilien. Så går ferden mot Minnestøtten og videre til Asker sentrum.

Fanebærere er Afnan Taher som begynte på skolen i år og går på Vg2, og Ana Luiza Henriques Sathler Domingues som går i Vg3.

– Vi gleder oss til oppdraget, sier Afnan Taher, selv født i Sudan.

– Vi er de to første jentene som tar denne jobben, det er å betale litt tilbake til skolen vår. Vi har et bra samhold, elever og ansatte jobber for at alle skal ha det bra her, sier Ana, opprinnelig fra Brasil.

LES OGSÅ: Slik forbereder Mie (18) 17.mai-talen i Asker

Stor skole

Asker videregående skole er den eneste videregående skolen i toget.

– Vi håper på god oppslutning i toget blant elevene i Vg1 og Vg2 i første omgang, og kanskje slutter en og annen russ seg til toget når vi nærmer oss Asker sentrum, sier rektor Cathrine Kittilsen Zandjani.

Asker videregående skole ble etablert i 1955 og hadde da 360 elever og 25 lærere.

Nå har skolen 680 elever og blant mange flinke folk som har gått der kan ifølge Wikipedia nevnes Helge Lund og Morten Harket.

Nå er det seks klasser med studiespesialisering og to med idrettsfag på hvert trinn.

LES MER:

20 grader i 17. mai-varselet, men litt usikkert for grillfesten

Fikk pokal for beste hurrarop