Skip to main content

Vant pris for fantasybok

Siri Pettersen ga pris til forfatter H.L. Phoenix som står bak boken «Arkin – Lysets vokter».
Siri Pettersen ga pris til forfatter H.L. Phoenix som står bak boken «Arkin – Lysets vokter».
Foto: NTB

Fantasyforfatter Siri Pettersen har kåret den aller første vinneren av Ravneringene-prisen.

Siri Pettersen debuterte i 2013 med fantasyboken «Odinsbarn», den første boken i Ravneringene-trilogien. Siden har hun skrevet fram et omfangsrikt og prisbelønt fantasyunivers, hun har også skrevet barnebok og for et par år siden startet hun på en ny «fantasyvandring», med den nye serien, «Vardari».

Nå vil Pettersen hjelpe andre fantasyskrivende. Tidligere i vinter opprettet hun Ravneringene-prisen. Den aller første vinneren av prisen, som er pålydende 50.000 kroner, gikk til H.L. Phoenix for «Arkin – Lysets vokter».

– Jeg stiftet Ravneringene-prisen med mål om å fremme norsk fantasy, gjennom et bidrag til en forfatter som imponerer med rå kvalitet og drivkraft. Det finner jeg i Helge. Han skaper rett og slett fantasy som får meg til å huske hvorfor jeg skriver fantasy, sier Pettersen til NTB.

Forfatterdrøm

Bak pseudonymet H.L. Phoenix står Helge Lee fra Heggedal, som helt siden han var svært ung har kjent på trangen til å skape. Han forteller at muligheten til å skape en annen verden enn den vi selv lever i, var spesielt forlokkende.

– I 2012, rett etter jeg hadde mistet begge foreldrene mine, begynte jeg å skrive på manuset til det som i dag er «Arkin – Lysets vokter»-serien. Det skulle ta meg seks år å fullføre. Hver dag drømte jeg om å bli forfatter; Skrive og tegne de mest fantastiske historiene verden har sett og hørt, sier han. Og forteller at han i perioder jobbet både sent og tidlig for å kunne legge seg opp en buffer som kunne muliggjøre å ta seg litt jobbfri – og fordype seg helt i fantasyen.

– Alt er mulig

– Jeg skrev og tegnet i hver eneste lunsjpause, og planla historien om Arkin om og om igjen i hodet mitt. Så, tidlig i 2020, da jeg hadde nok materiale, sendte jeg manus og illustrasjoner til Egmont. Noen uker senere gikk drømmen i oppfyllelse, jeg signerte kontrakt, forteller prisvinneren videre. Han legger til:

– Fantasy for meg er så mye mer enn «bare» drager og trolldom. Fantasy for meg representerer håp. Og det er det jeg elsker ved det – det at alt er mulig. Uansett hvor liten sjansen er for å lykkes, så finnes det håp i fantasy. Og har man håp, så har man alt.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.