Skip to main content

Starter nytt år i isolasjon

Forfatteren Unni Lindell er bosatt på Høvik. Det nye året vil hun bruke til å skrive nye bøker.

Forfatteren Unni Lindell er bosatt på Høvik. Det nye året vil hun bruke til å skrive nye bøker.

«Et uvirkelig år». Slik oppsummer Unni Lindell året som gikk. Det nye året vil hun starte i skriveisolasjon, med flere nye prosjekter.

– Vi er sårbare. Jeg er en engstelig person og går ingen steder uten munnbind og sprit på lomma, sier Unni Lindell, som er bosatt på Høvik. 

Forfatterens familie var blant de første som ble rammet av pandemien i Norge, da Lindells niese ble koronasyk etter en jobbreise til Italia i februar.

– Vi var i sjokk, skriver Lindell på bildedelingstjenesten Instagram ti måneder senere.

I samme innlegg skriver forfatteren om hvordan hun selv gikk inn i et slags «krigsmodus»:

– Vi var knapt utenfor døren den neste tiden, og da alltid med munnbind og hansker.

Klar for nye bøker

Siden niesen ble koronasyk har ingen flere i familien blitt rammet, men Unni Lindell tror det vil bli flere, nye måneder med hissig virus utenfor dørene. 

Tiden som kommer vil forfatteren, som de siste månedene har ligget på bestselgerlisten med både «Nabovarsel» og «Juleengler», bruke til å jobbe.

– For mange er nok isolasjonen tøff. For meg er den fin skrivetid, sier Lindell.

Blant de nye prosjektene hun går i gang med er en ny barnesitatbok, en ny krimroman og den sjette boken om Nifse Nella. I tillegg planlegger Lindell og forfatterkollega Anne B. Ragde et nytt julehefte. 

– Folk vil ha mer. Og det skal de få, lover Lindell.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.