Skip to main content

Samlivskrim kan bli film

–  Jeg er både stolt og glad over at Nordisk film viser interesse for boken min kun få måneder etter at den kom ut, sier Bragevinner Ruth Lillegraven som bor i Lommedalen. 

 FOTO: Privat

Nordisk film har kjøpt filmrettighetene til Ruth Lillegravens thriller «Alt er mitt» og boken kommer snart ut på engelsk.    

 

De engelske rettighetene til Ruth Lillegravens thriller (40) «Alt er mitt» er solgt til amerikanske Amazon Crossing – og filmrettighetene er solgt til Nordisk Film i København. I helgen feiret Lillegraven på hyttetur med venner i Grimstad. Denne uken startet hun skrivehøsten. 

Mørke hemmeligheter

Hun er overrasket over interessen fra Nordisk Film kun måneder etter at thrilleren kom ut. 

– Nå er jeg veldig spent på hva som eventuelt materialiserer seg, sier Lillegraven som bor i Lommedalen. 

«Alt er mitt» tar utgangspunkt i et tilsynelatende vanlig par som sliter på hjemmebane. 

– Dette paret virker tilforlatelig, men det ulmer under overflaten. Hun er saksbehandler i Justisdepartementet og blir etter hvert statssekretær, mens han er barnelege. Det viser seg at begge bærer på hver sine hemmeligheter. Det gjør vi kanskje alle, men noen hemmeligheter er mørkere enn andre,  sier Ruth Lillegraven.

Tvillingmoren var taleskriver i Samferdselsdepartementet i åtte år for både statsråder og statssekretærer før hun ble forfatter på heltid. Hun har blant  annet gitt ut flere diktsamlinger og barnebøker. Diktboken Urd sikret henne Brageprisen i 2013 og bokbloggernes åpen klasse-pris i 2014.  Nå kan thrilleren «Alt er mitt» bli film eller tv-serie. 

– Dette er ikke noe jeg hadde turt å håpe på, jeg er både stolt og glad, sier Lillegraven. 

Oppfølger også solgt

«Alt er mitt» er også solgt til Polen og Tyskland og ble valgt ut til hovedbok i Bokklubben Krim og Spenning i fjor høst.

«Det er en bok med veldig gode portretter av hovedpersonene, og med et bra plott som driver deg som leser fremover», ifølge redaksjonssjef Erlend Sørskaar i Bokklubbene.

Nå er Ruth Lillegraven i gang med oppfølgeren, som Nordisk Film også har kjøpt filmrettighetene til.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.