Skip to main content

Mette-Marit kjører kollektivt fra Kolsås og stopper på Bekkestua

BOKBANE: Istedenfor Litteraturtog kjører Kronprinsesse Mette-Marit fra Asker i år Bokbane, som starter og har sitt første stopp i Bærum.

Kronprinsessens Litteraturtog er i år blitt til Kronprinsessens bokbane. Første stopp blir i Bærum.

8. mai stiger Kronprinsesse Mette-Marit på T-banen fra Kolsås stasjon.

Underveis stopper Bokbanen på seks bibliotek, hvor den kongelige delegasjonen får møte norske forfattere.

Bekkestua bibliotek er første stopp. Hit kommer Kronprinsessen klokken 11.

- Vi synes det er stas at H.K.H. Kronprinsessens Bokbane kommer til Bærum bibliotek Bekkestua og gleder oss veldig, sier biblioteksjef Trine O. Schøning.

Temaet er klimalitteratur

På Bekkestua møter kronprinsessen forfatterne Maja Lunde og Bjørn Vatne, ifølge Kongehuset.no, som skal snakke om hvordan de skriver om klima i bøkene sine.

Maja Lunde er blant annet kjent for "Bienes historie", mens Bjørn Vatnes har skrevet om klimaendringer i romanen "Nullingen av Paul Abel".

I tillegg kommer slampoeten og skuespilleren Evelyn Rasmussen Osazuwa.

Helsebrems for tog-versjonen

På tidligere Litteraturtog har Kronprinsesse Mette-marit selv stått for mange av intervjuene, men på grunn av en kroniske lungesykdom har hun nå overlatt denne delen til NRK P3-programleder Silje Nordnes.

Klokken 12 forter Kronprinsessen seg tilbake til T-banen, for å forlate Bærum for denne gang. Neste stopp blir Deichman Røa.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.