Skip to main content

Lanserer egen bok om sorg og håp

Maud Angelica Behn gir ut boken «Tråder av tårer». Boken lanseres 20. oktober.

Maud Angelica Behn gir ut boken «Tråder av tårer». Boken lanseres 20. oktober.

Foto: John Andresen

Maud Angelica Behn (18) har selv skrevet og laget illustrasjoner til boken «Tråder av tårer». 

– Håpet med boken er at de som har det vanskelig, tør å be om hjelp, sier Maud Angelica Behn i en video som er laget i forbindelse med lanseringen. 

Med negler malt i regnbuens farger og enkle fakter, forteller 18-åringen om hvorfor hun har skrevet boken, hva den betyr for henne og hvilke planer hun har når hun går ut fra Oslo by Steinerskole neste vår. 

– Jeg er mest engasjert i kunst, så det blir nok noe i den retningen, sier hun.

 Maud Angelica Behn har vært elev ved Steinerskolen siden hun begynte i første klasse på Grav i 2009. Med unntak av et par års opphold i London, har hun bodd hele livet i Lommedalen.

Stolt av datteren

I 2018 ble det kjent at Ari Behn og Maud Angelica jobbet sammen om et bokprosjekt, i regi av Juritzen forlag. Ari skulle skrive og Maud Angelica lage illustrasjoner, ifølge VG. I et tidligere intervju med Fredrik Skavlan fortalte den avdøde kunstneren at han tidlig oppdaget datterens talent for tegning. Ifølge ham skal datteren på den tiden ha kommet mye lenger enn ham selv da han var på samme alder.

Bøkene far og datter skulle lage sammen, ble aldri noe av. For snart to år siden tok Ari Behn sitt eget liv. Da Maud Angelica Behn holdt tale ved sin fars båre, rørte hun hele nasjonen da hun blant annet sa at «det finnes alltid en utvei, selv om det ikke føles sånn». Den da 16 år gamle jenta hadde også tegnet et portrett av faren, som var ment som julegave til ham det året.

Maud Angelica Behn (16) holdt minnetale i Oslo domkirke fredag 3. januar 2020. Her legger hun ned blomster med søstrene Leah og Emma og prinsesse Märtha Louise.

Maud Angelica Behn (16) holdt minnetale i Oslo domkirke fredag 3. januar 2020. Her legger hun ned blomster med søstrene Leah og Emma og prinsesse Märtha Louise.

Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Mange vil nok oppleve «Tråder av tårer» som en videreføring av talen i farens bisettelse. Budskapet er like tydelig: Det finnes alltid håp uansett hvor krevende mørket er, har forlegger Arve Juritzen tidligere uttalt til VG.

Maud avslutter boken med å takke Ari Behn: «Takk til pappa for at dette prosjektet begynte med oss to».

Pris for åpenhet

Da Maud Angelica Behn delte nyheten på Instagram i midten av september, var det flere som ga uttrykk for at Ari Behn ville vært stolt av datteren. 

For sin åpenhet om psykiske lidelser og selvmord ble Maud Angelica tildelt Akuttpsykiatriprisen for 2020. Magasinet Tara kåret henne til «Årets modigste kvinne» og hun har frontet en informasjonskampanje mot selvmord fra Helse Vest.

Maud Angelica er elev ved Oslo by Steinerskole. Til våren er hun russ.

Maud Angelica er elev ved Oslo by Steinerskole. Til våren er hun russ.

Foto: John Andersen
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.