Skip to main content

Hjorth skriver om mor-datter forhold

Vigdis Hjorth er aktuell til høsten med boken « Er mor død?».Det er fire år siden hun ga ut boken Arv og miljø som skapte enorm debatt om virkelighetslitteraturen.

Vigdis Hjorth er aktuell til høsten med boken « Er mor død?».Det er fire år siden hun ga ut boken Arv og miljø som skapte enorm debatt om virkelighetslitteraturen. 

Vigdis Hjorth fra Nesøya gir ut boken «Er mor død», fire år etter debatten om virkelighetslitteraturen. 

Da forfatteren fra Nesøya ga ut boken «Arv og miljø» i 2016, skapte det offentlig familiestrid og debatt om virkelighetslitteraturen. 

Nå bekrefter forlaget Cappelen Damm overfor VG at det kommer en ny bok innen samme sfære. Vigdis Hjorths nye bok «Er mor død» lanseres 21. august. 

Boken handler om hvorfor livet er blitt som det har blitt, og forlaget bekrefter at det graves dypere i mor-datter-problematikk. 

Arv og miljø skapte både rabalder og begeistring for fire år siden. I fjor ble Hjorth nominert til den prestisjetunge prisen National Book Award i USA for boken. 

Følte seg utlevert

Debatten rundt boken kretset om temaet virkelighetslitteratur, og den handler om familie, arvestrid og incest.

Ved utgivelsen følte familien Hjorth seg utlevert. Vigdis Hjorths søster, Helga, skrev en motroman for å fremme sin side av saken.

På nyåret i fjor ble romanen satt opp som teaterstykke på Den Nationale Scene i Bergen. I forkant av premieren varslet familien søksmål mot teateret fordi de mente stykket krenket privatlivets fred.

I 2015 fikk Hjorth Asker kommunes kulturpris.

– Jeg står på skuldrene til Askerkretsen. Jeg føler meg som en askerbøring, sa Hjorth da hun mottok prisen av ordfører Lene Conradi. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.