Onsdag denne uken kom russebussene på veiene for fullt. Med det kommer ofte frykt for støy og bruk. Operasjonsleder i Oslopolitiet Tor Kristian Grøttum kan derimot fortelle om en rolig natt til lørdag.

– Vi har fått noen meldinger, men det har ikke vært noe stort problem, som i at vi er nedringt, sier Grøttum til Budstikka lørdag formiddag.

Han forteller derimot at de har hatt noen oppdrag relatert til russen natt til lørdag. Blant dem en ansamling med russ på McDonalds i Askerveien.

– Større ansamlinger har potensiale til at det kan bli bråk og har vi en patrulje i nærheten så kjører vi bort for å forebygge.

Ønsker russen velkommen

Restaurantsjef ved McDonalds Asker Kristina Staciokaite bekrefter at en del russ var innom restauranten natt til lørdag.

– Stort sett går det bra, selv om det kan være litt trøkk noen ganger. Vi unner russen en fin feiring og ønsker dem velkommen, sier Staciokaite til Budstikka.

Hun forteller om gode rutiner for å sikre ro og orden, og forteller at de ønsker å være forberedt for å kunne ta i mot mange russ samtidig og bidra til en god russefeiring. Under hele russetiden gjøres det fortløpende vurderinger og ved behov setter de inn ekstra bemanning og vektere.

Natt til lørdag hadde de blant annet to vektere til stede for å ivareta sikkerheten i og utenfor restaurantens lokaler.

– Vi slapp inn 20 russ om gangen. Det gikk bra og det ble ikke rapporter noen uønskede hendelser, forteller Staciokaite

Litt støy på Holmenskjæret

Operasjonsleder Grøttum forteller at det på Holmenskjæret hadde samlet seg hele 13 russebusser. Dette medførte litt støy.

– Vi hadde en bil innom som fjernet noen busser som stod i veien for annen trafikk, forteller Grøttum

Politiførstebetjent Torkel Fjermestad som er avsnittleder for forebyggende i Bærum har tidligere fortalt Budstikka at de ber russen om å også huske på foreldrene sine:

– Gi beskjed om hvor du er og når du kommer hjem. Disse små dryppene og meldinger om at alt er bra, gjør det så mye lettere, sier han og anbefaler foreldre å etablere grupper der de kan dele erfaringer.

Har du hørt noe fra russen i natt?