Det er selskapet selv som i en pressemelding skriver at de gikk seirende ut av pris- og designkonkurransen. Totalentreprisen er verdt 236 millioner kroner ekskl. mva., ifølge Veidekke.

I januar skrev Budstikka om Levre-elevene som i to og et halvt år skal være på flyttefot før en splitter ny skole til over 400 millioner kroner står klar.

– Jeg tror det kommer til å gå veldig fint å være på flyttefot, selv om 2,5 år er lenge, sa Kathrine Wilsher Lohre, rektor ved Levre skole den gang.

Fagfolk har fastslått at de gamle lokalene er så slitne at det ikke er mer å flikke på.

– Prisen for flyttestyret er definitivt verdt å betale når vi vet hva vi har i vente, fortalte Levre-rektoren.

Nærmiljøsentral

Nye Levre skole får rom til 840 elever, og bygges for fire parallelle klasser per trinn, og er forberedt for fremtidige utvidelser for å imøtekomme vekst i kommunen.

Rådmannen i Bærum kommune la i januar frem et forslag til godkjenning som gikk ut på å bygge arealeffektive lokaler «i en god, nøktern standard» på tre og fire etasjer. Arkitekturen skal tilpasses landskapet og bebyggelsen rundt.

«Det er lagt vekt på miljøvennlige og solide løsninger og materialer både ute og inne for å ivareta lang levetid og minimere drift- og vedlikeholdsbehovet», het det i saksfremlegget.

LES OGSÅ: Stopper skolebytte tross ledig plass og «fritt skolevalg»

Skolen skal også fungere som en nærmiljøsentral. Forsamlingssal, serveringskjøkken, musikkrom, øvingsrom og idrettshall er plassert i 1. etasje.

Uteområdet skal tilrettelegges for arrangementer og aktiviteter. Tanken er å bruke tomten slik at det blir en sone med sosial samlingsplass mot øst. Og mer skjermede områder for elevene mot sør, vest og nord.

Byggestart i mai

– Prosjektet er gjennom samspillsfasen videreutviklet i nært samarbeid med Bærum kommune. Prosjektgruppen har jobbet tett med både byggherre og skolevirksomheten for å sikre at skolen og uteområdene blir i tråd med kundens og brukernes ønsker, behov og krav, sier Erik Økland, avdelingsleder for offentlige bygg i Veidekke i pressemeldingen.

Rivningen av gamle Levre skole startet i februar, og oppføring av den nye skolen starter etter planen i begynnelsen av mai i år. Overlevering til Bærum kommune blir i mai 2020. Veidekke skal deretter drifte og vedlikeholde skolen i fem år.