– Ifølge de ansatte på hotellet skal kvinnen ha gått inn og ut gjennom natten. På et tidspunkt fanget de opp vår etterlysning, koblet kvinnen til denne og varslet oss, sier operasjonsleder Tor Jøkling i politiet.

En politipatrulje reiste til hotellet klokken 07.20 mandag morgen.

– Hun fremstår i god fysisk form, men er likevel kjørt til legevakten for en sjekk, sier Jøkling.

Kvinnens familie er varslet om at hun er funnet.

Drapstruet letemannskap

Politiet og frivillige organisasjoner startet leteaksjonen etter den 79 år gamle kvinnen søndag etter at hun forsvant i Østernvann-området  ved 12-tiden.

Etter noen timers leting oppsto det dramatikk da letemannskap fra Norsk Folkehjelp ble drapstruet.

– Letemannskapet tok kontakt med en person i nærheten av Eiksmarka t-banestasjon for å sjekke om det sto bra til. Da truet vedkommende, en mann i slutten av 30-årene, verbalt med at han skulle ta livet av en fra letemannskapet ved bruk av kniv, sa operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt søndag kveld.

Aune understreker at det ikke er fremvist noen kniv eller truet fysisk, og at det kun er fremsatt trusler verbalt. Letemannskapet meldte fra til politiet om truslene, og mannen som truet ble raskt pågrepet av en patrulje.

I tillegg til patruljer på bakken, ble politihelikopteret satt inn i letingen. Også mannskaper fra de frivillige organisasjonene Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder og Norsk Radio Relæ Liga ble kalt ut.

FLERE HENDELSER FRA HELGEN:

Bil kjørte av veien og havnet i autovernet

Ringte politiet - sa hun var blitt rygget over av en bil

Alvorlig skadet etter sykkelvelt 

Seilbåt med to ombord kullseilte i Holmenfjorden 

Tre biler involvert i trafikkuhell 

Tre personer evakuert da stabbur brant 

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen