Lene Conradi vil gjerne bli ordfører i nye Asker

KURSEN ER SATT: – Jeg ville vært motivert for å svare ja og stille meg til disposisjon som ordfører i nye Asker. Men viktigere enn hva jeg er motivert for og ønsker, er hva partiet og velgerne mener, sier Lene Conradi. Hun har 22 år bak seg i lokalpolitikken, de siste 10 som ordfører. Fire år i sjefsstolen for nye Asker vil gi henne en 16 år lang ordførerkarriere.

KURSEN ER SATT: – Jeg ville vært motivert for å svare ja og stille meg til disposisjon som ordfører i nye Asker. Men viktigere enn hva jeg er motivert for og ønsker, er hva partiet og velgerne mener, sier Lene Conradi. Hun har 22 år bak seg i lokalpolitikken, de siste 10 som ordfører. Fire år i sjefsstolen for nye Asker vil gi henne en 16 år lang ordførerkarriere. Foto:

Lene Conradi bekrefter at hun gjerne vil bli ordfører for nye Asker i 2020. En karriere på Stortinget er ikke aktuelt.

DEL

– Jeg ville vært motivert for å svare ja og stille meg til disposisjon som ordfører i nye Asker, bekrefter Conradi.

Det er onsdag kveld på Sem Gjestegård og bare en liten times tid igjen før 46-åringen fra Nesbru skal hedres av Nordea og næringslivet som Årets Askerladd. Budstikka spør prisvinneren om hvilke fremtidsplaner hun har etter 22 år i lokalpolitikken – de siste 10 som ordfører.

Politikeren Lene Conradi

46 år, bosatt på Nesbru. Gift med Jacob Conradi. De har tre barn: Jenny, Tom Fredrik og Hanna Maria.

Utdannet jurist. Har jobbet som politisk rådgiver for Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen.

Ble valgt inn i Asker kommunestyre i 1995 og var gruppeleder for Asker Høyre i 2003–07.

Ble Askers første kvinnelige ordfører i 2007. Har lagt stor vekt på å modernisere kommunens rolle og innføre nye kommunikasjonsformer med innbyggerne. Innført månedlige åpne møter med befolkningen gjennom «Lenetimen» og vært pådriver for chat-basert kontakt med kommunen.

Har gjennomført godt over 100 besøk hos store og små Asker-bedrifter i sin ordførerperiode.

– Viktigst er hva partiet og velgerne svarer

– Du har selv vært med på å beslutte sammenslåingen med Røyken og Hurum. Kan du tenke deg å bli ordfører også i denne nye storkommunen?

– Vi er nå midt i en spennende sammenslåingsprosess. I denne situasjonen har jeg fokus på prosess og ikke posisjon. Partiet vil på et tidspunkt lete etter ordførerkandidat. Da er utgangspunktet mitt at jeg har stor tro på nye Asker, og er inspirert og motivert til å ta en lederoppgave i den nye kommunen. Men viktigere enn hva jeg er motivert for og ønsker er hva partiet og velgerne mener, svarer Conradi.

Askers rådmann, Lars Bjerke (57) fra Vollen, ble innstilt som rådmann i nye Asker i januar. Det er fra tidligere også klart at navnet på den nye storkommunen skal være Asker – og at rådhuset skal ligge i Asker sentrum.

Ingen ambisjon om Stortinget

– Dette må bety at du nå ikke posisjonerer deg for en eventuell stortingsplass?

– Ja, men det har jeg heller ikke hatt som ambisjon. Det er ikke noe jeg jobber for aktivt, sier Conradi.

– Har aldri kjent på noe lillebrorkompleks

Røyken og Hurum blir Norges syvende største kommune med om lag 90.000 innbyggere i 2020.

– Da blir vel Asker kvitt lillebrorkomplekset overfor Bærum?

– Jeg har aldri kjent på noe slikt kompleks. Jeg tror heller ikke Asker har hatt som mål å bli så veldig stor. Bærum ønsket å få til noe enda større og har nok litt såre følelser over at det ikke gikk slik. Men ser vi på Asker, Bærum og Drammen sammen så får alle nå ganske likeverdige stordriftsfordeler som vil hjelpe oss til å gjøre jobben vår i denne regionen.

LES OGSÅ: Nå skal storkommunen Asker formes: Flere mister jobben

Advarer mot E18-skandale

Arbeidet for ny E18 er den kanskje viktigste enkeltutfordringen for nye Asker, mener Conradi. Innsatsen hennes som pådriver i denne saken var også med på å gi henne Askerladdprisen.

– Hele strekningen frem til Asker må nå sikres gjennom Nasjonal Transportplan. Hvis ikke, vil det være en skandale. Dette handler om tilliten til oss politikere, etter den brede oppslutningen som har vært i denne saken gjennom veldig mange år, fastslår Lene Conradi.

Artikkeltags