Her er Askerladden som takker de gode hjelperne

ASKERLADDEN: Lene Conradi trakk en parallell til Askeladden i eventyret – han som evnet å samle de beste hjelperne rundt seg – da hun takket for prisen som Årets Askerladd.

ASKERLADDEN: Lene Conradi trakk en parallell til Askeladden i eventyret – han som evnet å samle de beste hjelperne rundt seg – da hun takket for prisen som Årets Askerladd. Foto:

Askers ordfører Lene Conradi er kåret til Årets Askerladd.

DEL

Hun hedres for sin innsats for å fremme næringslivet i kommunen, og ville helst ha delt prisen med mange gode hjelpere.

Askers ordfører gjennom snart 10 år, Lene Conradi (H), ble onsdag kveld tildelt Askerladdprisen under et arrangement på Sem Gjestegård. Prisen er innstiftet og deles ut av Nordea. Den er nå utdelt 30 ganger.

– Jeg er både takknemlig og ydmyk, for denne prisen deler jeg med mange andre, sa 46-åringen i takketalen. Hun trakk en parallell til Askeladden i eventyret – han som evnet å samle de beste hjelperne rundt seg.

– Denne takken går ikke minst tilbake til næringslivet, sa hun.

LES OGSÅ: Søt seier til disse syltetøy-brødrene

Nå var det Lenes tur

I Askerladd-juryen sitter Vibeke Glosli fra Asker Sentrum, Lars O. Nordal fra Asker Næringsråd, Terje Tandberg fra Budstikka Media, Morten Bastrup fra Asker kommune, saqmmen med banksjefene Jan Erik Brustad og Arild I. Pedersen fra Nordea.

– Vi har vurdert aktører innen eiendomsbransjen, detaljhandel, trening og helse. Men det er Lene Conradi som vant, fortalte Pedersen under tildelingen. Han røpet at Asker-ordføreren har vært med i finalerunden i mange år, og at tiden nå var mer enn moden.

LES OGSÅ: Nye Asker kan bli uten bygningsråd

Derfor ble Lene Conradi Årets Askerladd

Formålet med Askerladdprisen er å gi anerkjennelse til bedrifter, institusjoner og enkeltpersoner som det siste året har gjort en ekstra innsats for å fremme næringslivet i Asker.

Lene Conradi har vært ordfører i Asker i snart 10 år, og juryen har lagt følgende punkter til grunn for tildelingen:

  • Modernisering av kommunens rolle og innføring av nye kommunikasjonsformer med innbyggerne i Asker.
  • Hun har innført «Lene-timen» én lørdag hver måned, der innbyggerne har fått mulighet til å møte ordføreren ansikt til ansikt og ta opp saker med henne direkte.
  • Hun har vært pådriver for chat-basert kontakt med kommunen.
  • Asker kommune vant i 2012 Entreprenørskapsprisen for sin integrasjon av en entreprenørskap i undervisning.
  • I Forbrukerrådets kåring av landets «beste» kommuner kommer Asker alltid høyt opp; i 2016 var Asker nr. 4 totalt sett og beste storkommune. «Barn og skole» og «pleie og omsorg» er kategorier med høyest skår.
  • I NHOs Kommune-NM i 2016 hvor kommuner måles på attraktivitet og vekstkraft, ble Asker nr. 4.
  • Hun har vist mot og handlekraft når hun har vært med å beslutte sammenslåing med Røyken og Hurum kommuner.
  • Hun har arbeidet aktivt for å legge forholdene til rette for næringslivet. I sin ordførerperiode har hun gjennomført mer enn 100 bedriftsbesøk.

Artikkeltags