BAKGRUNN:

Lekkasje i taket i Leikvollhallen - aktivitetene går som normalt 

Strid om Leikvollhallen: – Direkte frekt å skylde på oss

Fra midten av mars fjernet Richard Hjelmtveits firma snø fra Askerhallen, Heggedal idrettshall, Gjellum grendehus, Holmen ishall og Leikvollhallen. I forbindelse med basketballfinalen mellom Asker Aliens og Kongsberg 4. april dryppet det fra taket og inn i Leikvollhallen. Asker kommune mente det var firmaet som måket som hadde sørget for skadene. Hjelmtveit mente å ha bilder og videomateriell som beviste at skadene skyldes dårlig vedlikehold.

Nå har Asker kommune sendt reklamasjonsbrev til firmaet som har måket og varsler at de kommer til å kreve erstatning.

– Redskaper er årsak

Elisabeth Offerdal i Icopal Tak har skrevet en kortfattet rapport etter befaring på taket av Leikvollhallen. Etter to befaringer og bilder tilsendt, skriver hun at skadene på taket har oppstått ved bruk av spade/redskaper som kan være brukt til snømåking/hakking og at skadene også ser ut til å være nye.

Hun ønsker ikke å utdype det som står i rapporten.

– Det eneste vi konkluderer med er at skaden har oppstått på grunn av arbeide på tak. Vi har laget en rapport til kommunen, der står det hva vi har fått ut av befaringen, noe mer kan jeg ikke si, kommenterer Offerdal.

Hun legger til at de ikke har noen avtale med Asker kommune.

– Bekymret for følgeskader

– Ingen andre har måket det taket i vinter. Skadene er nye, det er ingen tvil, sier virksomhetsleder i Asker kommune, Christian Goderstad.

 

Han sier takstmann fra forsikringsselskap har konkludert med det samme. Goderstad sier også at skadene på taket ikke kan skyldes dårlig vedlikehold, slik Hjelmtveit har hevdet.

– Hull i taket har ingenting med vedlikeholdsintervall å gjøre. Hallen er ti år gammel. Tak som dette har levetid på 20–30 år. Dette er ikke slitasje, det er mekanisk påvirkning, mener Goderstad som ikke med sikkerhet kan slå fast når taket på hallen ble måket sist, men anslår at det er seks-syv år siden.

Han sier skadene utvendig isolert sett er ikke er så dyrt å utbedre.

– Det er mer følgeskadene jeg er bekymret for. Vi må kanskje åpne taket for å finne ut av omfanget av skadene.

– Jeg gir meg aldri

Asker kommune mener de har full rett til å holde tilbake penger og mener regningen på 1,9 millioner kroner for Leikvollhallen er urimelig.

Richard Hjelmtveit har fakturert Asker kommune for til sammen 2,6 millioner kroner for fem jobber. Han hevder at kommunen ba dem jobbe nærmest 24 timer i døgnet for å få begrense skadene på Leikvollhallen og få hallen klar til basketballfinalen.

Asker har betalt ca. 400.000 kroner, men holder igjen resten.

Kommunen skriver i reklamasjonsbrev at de reagerer på det høye timeforbruket og skriver blant annet at det er fakturert 40 minutter pr. kvadratmeter takflate på Leikvollhallen og ber om dokumentasjon på hvor mange som har jobbet på hallene.

– Virker urimelig

De skriver også at det er sannsynlig at kostnadene for utbedring av skadene overstiger fakturert beløp for arbeidene på Holmen ishall og Leikvollhallen og at det derfor ikke er ulovlig å holde tilbake betaling.

– Vi venter på et ordentlig svar og har bedt om dokumentasjon på timelister og underbilag på fakturaen, sier Christian Goderstad og opplyser samtidig at Hjelmtveits firma har fakturert 1,9 millioner kroner kun for Leikvollhallen.

– Det synes vi virker urimelig. Derfor har vi bedt om dokumentasjon for arbeidet som er utført. Hensikten med å måke et tak er fjerne snølasten, altså tyngden på taket. Det burde vært langt lavere timeforbruk.

– Henger ikke på greip

– Det er så dumt at det henger ikke på greip, sier Richard Hjelmtveit om kommunens reklamasjonsbrev og Icopals rapport.

– De mener altså ut ifra rapporten at vi er ansvarlig for alle hullene og krever at vi skal bytte taket. Det er helt sinnssykt, sier Hjelmtveit og opplyser at han har engasjert advokat.

– Advokaten vår sier at de ikke kommer noen vei. Jeg gir meg aldri.