Leif Kristian Haugen sikret VM-bronse: – Helt sykt

IMPONERTE: Leif Kristian Haugen fra Lommedalen kjørte inn til VM-bronse i Sveits.

IMPONERTE: Leif Kristian Haugen fra Lommedalen kjørte inn til VM-bronse i Sveits. Foto:

Leif Kristian Haugen (29) kjørte inn til en sensasjonell VM-medalje i storslalåm i St. Moritz.

DEL

– Det er helt sykt. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er uvirkelig, men ordentlig gøy. Arbeidsoppgaven var å gi bånn gass, og det klarte jeg, sier en strålende fornøyd Leif Kristian Haugen til NRK etter rennet.

LES OGSÅ: Slo til igjen - her er suksessoppskriften bak talentfabrikken på Dønski

Lommedalen-alpinisten med startnummer 13, fikk en god start på storslalåmrennet i St. Moritz. Etter første mellomtid lå 29-åringen på 4. plass, og når den andre mellomtiden var passert, var Haugen oppe på en 3. plass.  Før tredje mellomtid mistet Haugen imidlertid litt fart, noe som gjorde at han falt ned til en 7. plass.

I mål klarte Lommedalen-alpinisten likevel å klatre opp til en 6. plass, men falt til 7. plass før 1. omgang var ferdig.

– Jeg synes det gikk veldig bra i den første omgangen. Det gikk bra hele veien, sa Leif Kristian Haugen til NRK etter den første omgangen.

– Jeg liker denne traseen, det er på en måte en sprint, sa Haugen til NRK.

LES OGSÅ: Haugen etter karrierebeste: - Når man er så nær får man blod på tann

Bronse

I 2. omgang kjørte Haugen nok en gang aggressivt ut. Det holdt til foreløpig ledelse for Lommedalen-alpinisten. 29-åringen beholdt imidlertid ikke ledelsen lenge. Roland Leitinger i startnummeret etter, passerte Haugen og gikk inn til ledelse med 0.25 sekunder til gode på Haugen.

Men etter Leitinger gikk det for tregt med den ene utøveren etter den andre. Kun Hirscher svarte til forventningene og kjørte inn til seier. Det resulterte i at Haugen hoppet opp fra 7. plass til en sesnasjonell 3.plass, som er karrierebeste for mannen fra Lommedalen.

– Det var helt vilt. Jeg ble litt ivrig i henget og gikk rett i gjennom flagget. Det eneste jeg tenkte på var om brillene fortsatt hang på, sier Haugen til NRK.

Hyller «sliteren» Haugen

Blant gratulantene var lagkamerat Kjetil Jansrud. Mens Jansrud har sanket inn seire og titler, har Haugen kjempet lenger ned på resultatlistene. At kameraten endelig lykkes, satte Jansrud stor pris på:

 

Familien på plass

Lommedalen-alpinisten har luktet på medalje flere ganger, men har aldri vært på pallen. Da han endelig klarte det, var det med sønnen Olav, forloveden Marthe Gausen Nestvold, mor og far på tribunen.

YEEES: Leif Kristian Haugen tok VM-bronse i storslalåm.

YEEES: Leif Kristian Haugen tok VM-bronse i storslalåm. Foto:

– Det var deilig. Det føltes ikke ut som at det gikk så bra, men jeg angrep hele veien og sa til meg selv at jeg skulle gasse på, fortsetter han.

Haugens gamle trener ved Dønski videregående skole, Per Erik Vognhild, tror papparollen har hjulpet Haugen frem.

– Han er på grensen til å være en gal perfeksjonist, og derfor tror jeg det at han ble pappa i fjor har tatt litt press av skuldrene.  Nå har det virkelig løsnet, sier Vognhild, og fortsetter:

– Nå er jeg så rørt her jeg sitter, og for han må det være helt hysterisk å få en medalje. Det er så fortjent, for denne mannen har jobbet så hardt, legger Vognhild til.

LES OGSÅ: Alpinist Leif Kristian Haugen fridde på 2700 meter - og fikk ja

Kilde kjørte ut

Aleksander Aamodt Kilde kjørte hardt ut og  ledet på toppen. Lommedalen-alpinisten falt imidlertid ned til femte på andre mellomtid, men så havnet han på innerski og kjørte ut.

Artikkeltags