Haugen etter karrierebeste: - Når man er så nær får man blod på tann

LUKTER MEDALJE: Leif-Kristian Haugen fra Lommedalen kjører bedre på ski enn noen gang. Nå mener han pallen i verdenscupen snart er innen rekkevidde, men først skal det feires jul i Lommedalen sammen med forloveden, sønnen og resten av familien. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.FOTO: ULF HANSEN

LUKTER MEDALJE: Leif-Kristian Haugen fra Lommedalen kjører bedre på ski enn noen gang. Nå mener han pallen i verdenscupen snart er innen rekkevidde, men først skal det feires jul i Lommedalen sammen med forloveden, sønnen og resten av familien. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.FOTO: ULF HANSEN

Slalåm. Leif-Kristian Haugen (29) kjørte inn til karrierebeste i Italia. Nå tror han pallen og edelt metall snart kan være innen rekkevidde.

DEL

– Ting går rette veien, og når man er så nær får man litt blod på tann. Det er bare å brette opp ermene og jobbe videre. Det er små marginer som skal til for at det kan gå hele veien, sier Leif-Kristian Haugen.

Haugen kjørte inn til en fjerdeplass i mandagens parallellslalåm i Alta Badia. Det var karrierebeste så langt for 29-åringen, men Lommedalen-alpinisten sitter likevel igjen med litt blandede følelser.

– Det er litt rart. Man skal jo være fornøyd med en fjerdeplass og karrierebeste, men samtidig er det veldig nær en finale og en pallplass også. Jeg hadde fem gode omganger, men gjorde en liten bommert i semifinalen som kanskje kostet meg finaleplassen, fortsetter Haugen.

I bronsefinalen tapte han for landslagskollega Kjetil Jansrud, som vant rennet i fjor.

– Jeg vet jeg må gjøre mitt aller beste når jeg møter Kjetil. Han var best i fjor, og raskest på tid i år også. Man har alltid lyst til å slå alle, men jeg møtte min overmann der, fortsetter Haugen.

LES OGSÅ: Nådde nesten seierspallen i verdenscupen

– Ikke langt igjen

Den sure fjerdeplassen har bidratt til én ting, nemlig motivasjon til å klatre ytterligere plasser på resultatlisten. For nå tror Lommedalen-alpinisten at en pallplass i nær fremtid er innen rekkevidde.

– Hvis jeg klarer å ha samme «mindset», og stå godt på ski, så er det ingenting som tilsier at jeg ikke har ferdighetene for å klare det. Det er ikke langt igjen, så det gjelder bare å ha fokus på de rette tingene. Man blir ekstra motivert når det er såpass nært, fastslår 29-åringen.

I Italia har Leif-Kristian Haugen fått full oppbacking av sine foreldre, forloveden, og sønnen Olav (6 måneder). Støtten fra sistnevnte under rennene har imidlertid ikke vært så stor.

– Han sover stort sett gjennom alle omgangene mine, ler 29-åringen.

LES OGSÅ: 19 fra Asker og Bærum får Olympiatopp-stipend – Victoria må regne på hver krone

Pinnekjøtt og lutefisk

Nå er det juleferie før det braker løs i Zagreb 5. januar. Julen skal feires i Lommedalen.

– Jeg må muligens krangle litt med forloveden. Hun er vant til ribbe på julaften, mens vi alltid har hatt pinnekjøtt. Kanskje blir det begge deler, sier 29-åringen, som ankommer Lommedalen lille julaften.

– Vi pleier å ha lutefisk på lille julaften, så der er vi enige i hvert fall, avslutter han med et smil.

Artikkeltags