Stabæk har per i dag tre spillere hvor tredjepart har eierskap i økonomiske rettigheter ved videresalg. Det er Franck Boli, Luc Kassi og Mande Sayouba. Dersom de selges, vil deler av salgssummen tilfalle akademiet Sports Consultant i Elfenbenskysten, som eies av den norske advokaten Harald Grape.

Franck Boli er som kjent på vei ut allerede, men Stabæk må ikke selge unna de to andre ivorianerne for å holde sin del av avtalen med Sports Consultant.

LES OGSÅ: – Har fått bud på Boli

– De nye reglene har ikke tilbakevirkende kraft, så alle avtaler hvor en tredjepart har rettigheter som er inngått før 1. mai 2015, vil bestå. Det betyr at vi ikke blir tvunget til å foreta oss noen panikksalg av våre spillere, sier daglig leder i Stabæk, Lars Hjorth.

LES OGSÅ: Stabæk var for smått for Soares - nå er han på vei til Viking

Han er uansett usikker på om avtalen de har med Sports Consultant ville vært ugyldig dersom den hadde blir inngått etter 1. mai i år.

– Vi har ikke fått helt klarhet i hvordan regelverket skal tolkes, men det er en klubb og ikke en investor vi har samarbeidet med i Elfenbenskysten, så det er mulig dette samarbeidet kan fortsette som før, forklarer Hjort.

Det er FIFA som har innført regelverket for at Fair Play også skal gjelde på økonomisiden.

– Mange vil slite

Det var VG Nett som først omtalte det nye regelverket, og hvordan det vil påvirke norsk fotball. Vålerenga-leder Stig-Ove Sandnes uttalte blant annet til avisen at han tror så mange som seks til åtte klubber vil starte sesongen 2016 med minuspoeng på grunn av det nye regelverket, som også stiller strengere krav på økonomisiden.

Lars Hjort er helt enig med VIF-lederens spådommer.

– Klubbene må ha større egenkapital, og blant annet kan man ikke budsjettere med salg av spillere, noe en del klubber fortsatt gjør. Bortsett fra Rosenborg og Molde, som har mye penger på bok, tror jeg de fleste klubbene vil slite. Se bare på Vålerenga. De har halvert budsjettet sitt i forhold til i fjor, og har permittert masse folk.

– Heldigvis for oss, har vi allerede vært igjennom den slankekuren. Sånn sett kan man si at vi har hatt litt hell i uhellet, fortsetter Hjort, og tenker på de økonomiske utfordringene klubben har hatt siden de forlot Telenor Arena i 2011.

Likevel presiserer han at det ikke ser rosenrødt ut for Stabæk heller.

– Foreløpig står vi støtt, men vi har daglige økonomiske utfordringer, men de har vi oversikt over, sier Hjorth.

Les flere sportsnyheter fra Budstikka.no her