Og regnværet til tross; det var utelukkende strålende smil og god stemning blant de skiglade deltagerne i Avfetningsrennet, som i år ble arrangert for utrolige 42. gang.

– Dette var morsomt, selv om det er litt trist med været. Men heldigvis er det snø, smiler Tilde Roswall (11), Oda Lyng Bjørkevoll (11) og Heidi Midtbø Helgesen (10).

– Vi var med i fjor også, og da måtte vi løpe i stedet for å gå på ski, på grunn av snømangel. Så det var fint å kunne gå på ski i år, fortsetter de tre jentene.

Bildeserie

Se bildene fra årets Avfetningsrenn

SE BILDENE:

– Deilig å komme seg ut

Avfetningsrennet er et lavterskelarrangement for alle, arrangert av Jutul. Både voksne og barn deltar i rennet som går på Jordbru ved Skui, og for mange er rennet blitt en tradisjon.

– Det er det absolutt for oss også, vi har vært med før alle tre. Man har jo ofte ikke så mye annet å gjøre på dagtid andre juledag, ler Oda.

Dere vil heller være her enn hjemme med nye julegaver?

– Det er jo hyggelig det også. Men det er deilig å komme seg litt ut, sier Heidi.

– Ja, det er både viktig og kjempedeilig å få beveget seg litt og å få frisk luft. Det er jo derfor dette rennet arrangeres, samtykker Tilde.

LES OGSÅ: Full jubel for aktiv juleferie

Bål og pølser

Ved start- og målområdet, under tak, var det satt i stand et digert bål. Her kunne deltagerne varme seg før start – og etter rennet ventet pølser og varm drikke.

Dette ble tatt flittig i bruk blant de spreke langrennsløperne.

Hva er det beste med å gå på ski?

– For meg er det å gå renn, og den følelsen man får når man merker at man blir bedre til noe, forteller Heidi.

– Jeg liker best å komme ut i naturen, supplerer Tilde.

– Og så er det alltid en god følelse når man kommer i mål. Kanskje spesielt når det er sånt vær som i dag, ler Oda.

LES OGSÅ: Linus (4) med luftige svev i Kirkerudbakken