For litt over et år siden flyttet 44-åringen fra Trondheim til Sjøvollbukta i Vollen. Sjøen ligger kun et steinkast fra huset.

– Kanskje bildene kan sette i gang tanker hos noen, da har jeg oppnådd noe, sier Linda Kristiansen (44) om plastprosjektet.

Hun setter sammen og bearbeider egne foto digitalt for å få det uttrykket hun ønsker. Et av de syv bildene hun skal stille ut på Oslofjordmuseet i mai, er en ung kvinne som kommer opp av havet ikledd en ballkjole av plastsøppel.

– Noe nytt for meg er å fysisk lage klær til modellene. Plastkjolen er for øvrig en ballkjole jeg har kjøpt brukt og som jeg har festet «tonnevis» med plast på.

LES OGSÅ: Jenter flokket seg rundt ballkjolene i Asker

Kjole av plast

44-åringens fotointeresse tok av da hun selv gikk gjennom en vanskelig periode for noen år siden. Bildene var mørke og ofte brukte hun seg selv som modell.

– Når jeg kjenner en følelse begynner jeg å fabulere om hvordan den skal se ut, sier hun.

– Fotokunsten ble en ny måte å uttrykke meg på og bearbeide følelser, nesten som andre skriver dagbok. Jeg vil gjerne inspirere andre. Det er kraftfullt å finne nye måter å se livet på gjennom å gjøre noe kreativt. Nå utvikler jeg kunsten videre og er i ferd med å bevege meg vekk fra det personlige.

Linda Kristiansen har egen blogg og snart skal hun holde kurs for medlemmene i Asker og Bærum fotoklubb. Gjennom bildedelingsprogrammet Instagram har hun fått oppdrag både i Norge og internasjonalt.

– Det var ikke noe jeg tenkte på, men at andre opplever noe gjennom bildene mine er veldig overraskende og hyggelig.

Se flere fotoprosjekter fra Vollen:

Kledde seg nakne i regn, vind og kulde

Marie eller mamma?

Får ros

Nestor i Asker og Bærum fotoklubb, Geir Arnesen, synes Kristiansens bilder er spennende.

– Hun representerer noe nytt og det er inspirerende. Hun klarer å uttrykke følelser og sinnstilstander i bildene sine. De som handler om plast er sterke og jeg er sikker på at de som ser dem blir påvirket, sier han.

 

Kunstner Pippip Ferner lager selv kunst av plast hun finner og synes det er flott at flere kunstnere involverer seg:

– Bildene hennes er vakre og tungt kunstneriske. Våre politikere bare venter med å gjøre tiltak, mens større land klarer å forby plastposer for eksempel. Jo, flere som bruker stemmen sin i denne kampen, desto bedre er det.

Les også:

Huset deres står i Vollen ennå

Stortalentet Maha (13) nektes adgang til nasjonal ballettlinje