Tror private ladestasjoner gir fortrinn i boligmarkedet

EL-POSITIV: – Tilskudd kan gjøre borettslag ladeklare, sier Petter Haugneland.

EL-POSITIV: – Tilskudd kan gjøre borettslag ladeklare, sier Petter Haugneland. Foto:

Borettslag og sameier med egne ladestasjoner er noe av det folk vil foretrekke i boligmarkedet fremover.

DEL

Det mener kommunikasjonsleder i Norsk elbilforening, Petter Haugneland.

– Det er litt som da internett kom. Du må legge til rette for fremtiden, sier han.

I Bærum kommune kan boligselskap, borettslag, sameier, boligaksjelag, huseierforeninger og samvirker søke om tilskudd til ladestasjoner på inntil 50.000 kroner. Hensikten med det kommunale tilskuddet er å stimulere til trygg og enkel hjemmelading for el- og hybridbiler.

I første omgang er dette et begrenset pilotprosjekt for boligselskap som er klare til å søke om støtte i sommer. Etter å ha høstet erfaringer med prosjektet, vil kommunen vurdere en videreføring.

Må ta steget videre

Petter Haugneland mener det er prisverdig at Bærum kommune tar initiativ til en tilskuddsordning, selv om foreningen helst ville hatt en ordning knyttet til antall p-plasser i borettslaget.

– Tilskuddsordningen, slik den har vært i Oslo, har fungert til nå, med en til to biler per borettslag. Når andelen elbiler øker kraftig er vi over på neste steg, sier Haugneland.

Hvor langt det enkelte borettslag kommer med 50.000 kroner er han usikker på.

– Må du oppgradere det elektriske anlegget er det lite penger, men forhåpentligvis nok til å tilrettelegge for og bygge ut etter hvert. I dag er det mange som ikke kan velge elbil fordi de ikke har lademuligheter der de bor, sier Haugneland.

Viktig i boligmarkedet

– Vi forventer stor interesse for denne ordningen, sier Morten Skauge (H), som leder kommunestyrets hovedutvalg MIK (miljø, idrett og kultur).

Skauge forteller at da Norsk elbilforening arrangerte møte om ordningen tidligere i vinter, var det svært stort oppmøte – og anslagsvis halvparten var folk fra Asker og Bærum.

Haugneland er overbevist om borettslag med ladestasjon vil ha konkurransefortrinn i boligmarkedet fremover.

Ifølge Haugneland mottar foreningen daglig spørsmål om kostnadsfordeling og infrastruktur til ladestasjoner fra beboere og styrer i sameier og borettslag.

Artikkeltags