– Jeg kan bekrefte at det er en kvinne som er siktet for drapet. Hun skal nå i avhør. Utover det kan jeg ikke gi ytterligere opplysninger på det nåværende tidspunkt, sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb til Budstikka.

Brodtkorb er oppnevnt som kvinnens forsvarer.

I en pressemelding skriver politiet at avdøde er en mann i 30-årene, og at hendelsen har skjedd utenfor en kommunal omsorgsbolig. Den avdøde er identifisert, og politiet er i gang med å varsle pårørende.

Lisbeth Aasheim Jansen, avsnittsleder Drapsavsnittet i Oslo politidistrikt, sier til Budstikka i 11.30-tiden at hverken avdøde eller siktede er ansatt i omsorgsboligen.

– Utover det kan vi ikke si noe mer per nå enn at det er en relasjon mellom de to, sier hun.

– Hva legger politiet i begrepet relasjon?

– At det er et bekjentskap som vi ønsker å avklare nærmere i avhør, svarer Aasheim Jansen.

– Er begge beboere ved institusjonen?

– Det kan vi ikke si noe om per nå.

– Er det beslaglagt gjenstander som kan knyttes til drapet?

– Eventuelle gjenstander som er beslaglagt eller skader på avdøde er det for tidlig å si noe om. Det samme gjelder dødsårsak, sier avsnittslederen

Sjekket leilighet

Politiet fikk melding klokka 02.54 natt til torsdag om at en livløs person var funnet utendørs.

– Det var vitner på stedet som varslet AMK. De varslet videre til politiet, sier Aasheim Jansen.

Seksjonslederen forteller at avdøde ble funnet av tilfeldig forbipasserende. Like etter ble betydelige politiressurser sendt til stedet, og den livløse personen ble erklært død.

– Undersøkelser på stedet tyder på at fornærmede er utsatt for noe kriminelt, opplyser politiet.

Kvinne i 20-årene siktet for drap på mann i 30-årene utenfor kommunal omsorgsbolig.

En kvinne i 20-årene ble pågrepet ikke langt fra åstedet. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

– Den siktede kvinnen er noe kjent for politiet fra tidligere, men ikke med saker som har betydning for denne saken, sier Aasheim Jansen.

I morgentimene torsdag gjorde politiets kriminalteknikere undersøkelser på en del av uteområdet ved omsorgsboligene. Både bakken og møbler ble undersøkt. I 08.30-tiden gikk krimteknikerne inn i en leilighet.

Siktede i avhør

Lisbeth Aasheim Jansen sa torsdag formiddag at «alt ligger til rette» for at det blir avhør av den siktede kvinnen i løpet av dagen, og like etter klokken 13 får Budstikka opplyst at den siktede sitter i avhør på politihuset på Grønland. Aasheim Jansen bekrefter også at politiet vurderer såkalt judisiell undersøkelse av kvinnens helsetilstand.

Det er ikke planlagt fengslingsmøte torsdag,

– I dag konsentrer vi oss om avhør, deretter gjør vi en vurdering rundt fengslingsmøte, sier Aasheim Jansen.

Hun oppfordrer samtidig de som har kjennskap til de involverte i hendelsen å ta kontakt med politiet på nettsiden tips.politiet.no.

Leder i Gjettum vel, Rune Pytte Solum, bor i nærheten av åstedet.

– Dette er trist, både for de som er involvert og at nærområdet får en slik hendelse. Man blir lei seg, sier Solum, og legger til han ikke har lagt merke til eller hørt noe unormalt i løpet av natten.