Skip to main content

Stiller ut hvaler, luftskip og folketom kyst

KRAFT: Arjuna Geir Aasehaug er opptatt av å la objekter sveve på billedflaten, som hvalene på maleriene bak ham gjør. – Liker at det er en eller annen kraft som holder dem oppe, sier han.

Det handler om hvaler, luftskip og kystmotiver når Arjuna Geir Aasehaug og Leif Nyland stiller ut.

De to kunstnerne Arjuna Geir Aasehaug og Leif Nyland åpner felles utstilling i Bærum Kunstforening på lørdag.

– Jeg er ikke opptatt av å formidle et budskap, men en stemning. Jeg forsøker å skape mystiske rom og landskap, sier Aasehaug.

Flere av arbeidene hans viser hvaler som formelig svever, og luftskip og båter som fremtrer på samme måte.

– Jeg liker at det er en eller annen kraft som holder dem oppe. Og jeg er fascinert av luftskip også, det har en tvetydig form, fredelig, men minner også om en torpedo. Det er noe skummelt med hvaler også. Det er et urdyr og så stort, sier han.

Inspirert av foto

Det er gjennom akrylmalerier Aasehaug uttrykker seg.

– Ofte henter jeg inspirasjon fra fotografier, som disse maleriene der utgangspunktet var gamle fotografier med flekker og sår, sier han.

Og forteller videre at han bygger opp maleriene lag på lag;

– Og så skraper jeg frem igjen noe, for å få frem et rom, skape liv ved at man kan skimte ting under. Ting som er litt skjult som bak en tåke, sier han.

LES OGSÅ: Henie Onstad økte besøket med 32.500 i fjor

Kortreiste motiver

Nyland reiser ikke langt av sted for å finne sine motiver fra Østfoldkysten.

– Nesten alle motivene mine er hentet innen et område på en kilometer fra der jeg bor i Vikane. og jeg vil ikke rekke over alle motivene som finnes rundt Vikane før jeg ligger i graven. Det er så mye ulikt lys og vinkler, og det er et miljø tilpasset min koloritt, sier han.

I Vikane yrer det av liv med masse hyttefolk om sommeren, men Nyland er opptatt av å fortelle hvordan det er der når de fleste har reist sin vei.

– For å uttrykke en slags melankoli, tomhet, sier han.

LES OGSÅ: Doblet kunstsalget på Askers høstutstilling

Flere unge kunstnere

De andre kunstnerne som står på plakaten i 2019 er; Ørnulf Opdahl, Elisabeth Werp, Herbert Eugen Wiegand, Sverre Hoel, Jone Skjensvold og Arne Rygvold, Elly Prestegård, André Lundquist og Cathrine Knudsen.

I tillegg er det sommerutstilling, salong og samleutstilling med unge kunstnere fra kommunen.

– Utstillingen Unge Bærums-kunstnere blir større og større for hvert år, flere og flere søker på den, sier Gerald Maximilian Bliem, daglig leder Bærum Kunstforening.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.