Skip to main content

Rosenvilde-elever får stille ut på Henie Onstad

AKVARELL: Her viser tredjeklasseelevene ved Rosenvilde videregående stilleben i akvarellteknikk. Bildene er basert på fotografier de har tatt av stilleben de har komponert og lyssatt. FOTO: KNUT BJERKE

120 Rosenvilde-elever har for første gang fått mulighet til å stille ut på Henie Onstad Kunstsenter.

– Dette er veldig stort, er ikke mange på vår alder som får sjansen til å stille ut på et kunstsenter med en såpass lang og kjent historie. Fint å få vist frem det vi har lært gjennom tre år, sier Helena Moen (18).

– Ja, dette er noe vi har brukt lang tid på, og nå får betalt ved å få stille det ut, sier Thomas Jonassen (18).

Begge har som de andre 120 elevene på utstillingen med flere arbeider. For i Labben på kunstsenteret vises akrylmalerier, kull- og krittegninger, fotografier, keramikkrelieffer og akvareller. Over 500 arbeider til sammen

– Nå håper vi det kommer mange og ser på hva ungdom kan få til, sier Helena.

FOTO: Helena Moen med en fotoserie hun har redigert i Adobe Photoshop. FOTO: KNUT BJERKE

– Den type samarbeid vi har med Rosenvilde, som kom i stand etter et initiativ fra skolen, er helt nytt for kunstsenteret, sier kommunikasjonssjef Gunhild Varvin.

Ungdom viser ungdom kunst

Hun forteller at det har gått ut på at elevene først besøkte jubileumsutstillingen til Henie Onstad, der man viser arbeider fra senterets samling. Inspirasjon fra denne kunne elevene så bruke til skoleoppgaver.

– Og resultatene kan publikum nå se utstilt. Men samarbeidet fortsetter, for flere av elevene skal delta i et nytt prosjekt som heter Ungdom møter ungdom, sier Varvin.

– Seks ungdommer skal være guider i den nye utstillingen «Månen – Fra vår indre verden til det ytre rom», sier formidlingsleder Camilla Sune.

– Tanken er at ungdom snakker bedre til jevnaldrende om kunst enn voksne, sier Varvin.

– Aktuelt å ha lignende samarbeid med flere videregående skoler?

– Ja, det er det, for det å formidle kunst til ungdom i nærmiljøet er viktig for oss, sier hun.

LES OGSÅ: Elektro, helsefag og toppidrett er årets søkervinnere

– Vi trenger nyskaping

– Det er en utrolig viktig erfaring for elevene å få stille ut sine egne verk på en arena som Henie Onstad Kunstsenter. At de presenterer arbeidene offentlig er også en del av læreplanen, sier Ennio Martinuzzi, faglærer ved linjen for kunst, design og arkitektur på Rosenvilde.

Og både Helena og Thomas anbefaler andre ungdommer å gå linjen.

– Og kreativitet er viktig, alt kan ikke være teori og innenfor boksen, vi trenger nyskaping, sier Helena.

LES OGSÅ: 18-åring kan ha designet det nye fylkesvåpenet til Viken

Utstillingen varer til og med 24. februar.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.