Skip to main content

Lærte å male etter musikk

Ada (6) og Mikkel (5) Stockinger og Alex Ivanov (8) får hjelp av kunstneren Marisa Ferreira til å finne inspirasjon fra musikk til å lage ulike former, farger og linjer. Lørdag var det malekurs for barn mellom 6 og 12 år i foajeen på Bærum Kulturhus.

Ved å lytte til musikk, utforsket Mikkel (5) og Ada (6) Stockinger former, linjer og farger med penselen.

– Prøv å male det dere hører, sier kunstneren Marisa Ferreira til de elleve barna som har møtt opp på foajéscenen i Bærum Kulturhus lørdag.

Akrylmaling, paletter og pensler er delt ut, og på høyttalerne spilles instrumental musikk fra den portugisiske pianisten Maria João Pires. Oppgaven er å forsøke å finne inspirasjon musikken og overføre dette til sine egne malerier.

– Det er litt vanskelig, sier Mikkel Stockinger fra Haslum som har prøvd å tegne et piano.

Han viser frem en rød firkant med lilla inni. Fargen har han fått ved å blande rødt og blått. Ved siden av sitter kusinen hans, Ada, som heller har fokusert på store streker og tykke prikker i gult, grønt og blått.

Malte etter musikken

Etter hvert som alle hadde fått prøvd seg på akvarellmaling, kunne de som ville gå over til tusj.

Oliver Negård (11) valgte likevel å fortsette med penselen og lagde en rød, svingete bue som ga kontrast til det ellers dominerende grønn- og blåtonene i maleriet. 

– Jeg har malt et par ganger på skolen, men det er vanskelig å få blandet akkurat de fargene man har lyst til, sier han.

11-åringen forteller at han pleier å ha på musikk i bakgrunnen mens han maler eller tegner hjemme, men dette var første gangen han malte det han hørte.

– Sett på musikk og lag disse tegningene igjen og igjen. Da vil dere komme til å se at de vil endre seg hele tiden, sier Ferreira.

Hun håper maleworkshopen vil inspirere barna til å lage nye former, linjer og farger hjemme.

Ser tall i farger

Kunstverkstedet lørdag var et ledd i Bærum Kulturhus sin satsing på å løfte frem Portugals kunst og kultur denne høsten. Ferreira er selv fra Portugal men bosatt på Billingstad. Hun forteller at hun begynte å bruke musikk i arbeidene sine for ca. et år siden.

– Matematikk og arkitektur inspirerer meg, og jeg ser tall i fargene, sier hun og legger til at hun synes det er spennende å tenke på hvordan hun kan høre farger i musikk eller hva slags former hun kan se når hun blander de ulike sansene.

I september var hun også den første som har fått bruke vinduet på foajéscenen til kunst i kulturhuset. Skråglasset har nå fått farget folie på pleksiglass og former i farget pleksiglass.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.