Skip to main content

Henie Onstad økte besøket med 32.500 i fjor

MAGNET 1: Sommerens Weidemann-utstilling bidro til økningen i besøket på Henie Onstad Kunstsenter. Her kurator Karin Hellandsjø foran Weidemanns maleri «Epletreet og regnbuen».

Henie Onstad Kunstsenter kunne i fjor juble over både fylte 50 år og en besøksvekst på 32.500.

Det var 89.500 som løste billett til utstillinger på kunstsenteret i 2018 mot 57.000 i 2017.

– Hva skyldes veksten?

– Den skyldes først og fremst utstillingsprogrammet. Spesielt utstillingene til Marina Abramovic, Jakob Weidemann og Håkon Bleken har vært de store publikumstrekkerne, sier Tone Hansen, direktør for kunstsenteret.

– Solid program

– Og selvfølgelig bidro alle aktivitetene i forbindelse med jubileet til besøksveksten. Ja, og det permanente Yayoi Kusama-verket vi fikk i gave, sier hun.

MAGNET 2: En annen publikumsfavoritt i fjor var Håkon Blekens utstilling som varer til 22. februar i år.

LES OGSÅ:  Henie Onstad feirer 50 år: – Vi er støpt i betong, vi består

– Veksten skyldes at Henie Onstad hadde et solid og publikumsvennlig program uten å fire på kvaliteten i 2018. De er også veldig flinke, suverene, på formidling, sier Knut Blomstrøm, daglig leder for Trafo Kunsthall i Asker.

Kunstsenteret har som mål å øke besøket til i snitt å ligge på 100.000 årlig.

– Hvordan nå besøksmålet?

– Ved å bygge opp senteret som en attraktiv kunstdestinasjon uavhengig de temporære utstillingene. Noe vi oppnår med å ha et permanent tilbud som Kusamas verk, sier hun.

– Vil dere klare 100.000 i år?

– Jeg tviler på det. Vi har et kjempegodt program, men ingen eksepsjonelle publikumsmagneter, sier Hansen, og forteller hva senteret kan skilte med i år;

– Det blir en stor utstilling om Månen i forbindelse med Månejubileet, en stor presentasjon av Zdenka Rusova, en av de største grafikere og tegnere i Norge. Vi viser en utstilling med arbeider av den amerikanske fotografen Richard Avedon og en med norsk dokumentarfotografi i samarbeid med Fritt Ord. Ja, og så avslutter vi året med The Great monster Dada Show som er årets store satsing, sier hun.

LES OGSÅ:  Her viser Håkon Bleken døden på Henie Onstad

– Et vanvittig år

– Hvilke utstillinger tror du blir de mest populære?

– Den om Månen, de to fotoutstillingene og Dada-utstillingen. Sistnevnte fordi den både har program rettet mot barn og ungdom, og et konsert- og performanceprogram for voksne, sier hun.

I 2016 hadde senteret et rekordbesøk på 180.000. Det skyldes suksessene med Yayoi Kusamas utstilling «I uendelighet» og Nikolai Astrups «Norske landskap».

– Det var et helt vanvittig år, eksepsjonelt, så det blir vanskelig å oppnå noe lignende. Da må vi ha en utstilling tilsvarende Kusamas og det er ikke lett å få til, sier Hansen.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.