Skip to main content

Henie Onstad får 1,7 millioner kroner

Tone Hansen er sjeleglad for ekstrabevilgningen.

Tone Hansen er sjeleglad for ekstrabevilgningen. 

Foto: PRIVAT

Direktør Tone Hansen ved Henie Onstad Kunstsenter kan gå inn i påsken med en skikkelig gavepakke fra kulturministeren. 

Fredag la kultur- og likestillingsminister Abid Raja frem museumsmeldingen, der det går frem at ni museer får til sammen 35 millioner. Henie Onstad Kunstsenter (HOK) er ett av disse og får 1,7 millioner i økt tilskudd for 2021.

– Koronasituasjonen er fortsatt svært krevende for flere av våre museer. Vi ønsker å sikre forutsigbare økonomiske rammer. På den måten kan museene opprettholde sin aktivitet på et godt nivå og beholde sine ansatte i arbeid, uttaler Raja i en pressemelding. 

Tone Hansen får ikke anledning til å vise kunst for tiden.

Tone Hansen får ikke anledning til å vise kunst for tiden.

Foto: KARL BRAANAAS

HOK blir nå kompensert for koronarelaterte inntektstap på linje med de andre norske museene. De har ikke vært del av museenes kompensasjonsordning, fordi kunstsenteret har klart å skape høyere egeninntjening enn de fleste andre museer.

– Midlene sikrer at vi fortsatt kan skape et godt program. Det gir oss rom til å skape godt innhold til publikum, og tildelingen er en viktig påminnelse om hvilke unike muligheter vi får i Norge, sier HOK-direktør Tone Hansen til Budstikka. 

– Hardt rammet

Hårek Elvenes, stortingsrepresentant for Høyre, er også fornøyd:

– HOK har en unik posisjon, kjent langt utenfor Bærum og landets grenser. Det er svært gledelig at de nå får økt statstilskudd, sier han og får støtte av Solveig Schytz, stortingsrepresentant for Venstre: 

– Koronasituasjonen har vært svært krevende for mange museer. Henie Onstad er blant museene som har høy egeninntekt, og er derfor ekstra hardt rammet gjennom denne tiden med nedstenging og få utenlandske besøkende. Det er veldig bra at det kommer en mer forutsigbar løsning med ekstra statlig tilskudd, sier hun. 

– Jeg er veldig glad for at Henie Onstad Kunstsenter er blant museene som nå får økt statlig tilskudd og større økonomisk forutsigbarhet, sier Ida Lindtveit Røse, førstekandidat for KrF i Akershus.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.