Skip to main content

Gir 30 millioner til frivillige organisasjoner

Abid Q. Raja deler ut 30 millioner i første omgang og ber flere søke. 

Foto: EVA GROVEN

Lotteri- og stiftelsestilsynet starter i dag utbetalingen til organisasjoner som har søkt støtte fra Regjeringens siste krisepakke.

– Vi er svært fornøyd med at vi kan starte utbetaling til frivillige organisasjoner kun én uke etter at det ble åpnet for å søke, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i en pressemelding.

I alt 379 søknader er innvilget i denne omgang og omfatter 1.144 arrangementer eller andre aktiviteter. Utbetalingen er på nærmere 30 millioner kroner. Asker Kunstforening er blant de mange søkerne. Kunstforeningen ba om 31.300, og fikk bevilget 21.910 kroner. Hurum hitorielag har fått innvilget 21.000 kroner. 

Lover mer

– Det er viktig at frivillige organisasjoner som har hatt inntektsbortfall i den aktuelle perioden benytter seg av ordningen. Det er lagt opp til puljevis utbetaling etter hvert som søknadene kommer inn, og det er fortsatt anledning til å søke, fristen er 15. september, sier Raja.

Kompensasjonsordningen skal støtte organisasjonene som har betydelig bortfall av inntekter fra arrangementer og andre aktiviteter som følge av pålegg eller råd fra staten. Ordningen gjelder for 12. mars til 31. august 2020, og søkerne må være registrert i Frivilligregisteret. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.