Skip to main content

Fotograferte steinbrudd i to år

Gerd Borchgrevink stiller ut i Asker kunstforening i Vollen fra i morgen.

Foto: Nina Abrahamsen

– Steinbrudd er både vakre og fryktinngytende, sier fotograf Gerd Borchgrevink fra Bærum. Nå viser hun foto med utsnitt av fjell og stein på Asker Kunstforening. 

– Steinbrudd er rett og slett litt rocka, sier Gerd Borchgrevink, som stiller ut sammen med tre andre på Asker Kunstforenings sommerutstilling som åpner lørdag. 

Da Borchgrevink oppdaget noen steinbrudd i Vestfold dukket det opp minner fra barndommen. Faren kom nemlig hit fra USA for å bygge motorveier, og hun var iblant med på jobb.

Sommer og vinter

– Det er fascinerende med de dype linjene og rå kuttene i stein og fjell. Å komme inn i et steinbrudd kan være som å entre et digert colosseum. Det er vakkert og samtidig fryktinngytende. Det kan jo rase, eller du kan skli og falle når det er glatt eller isete, sier kunstneren, som har fotografert steinbrudd året rundt i to år. 

Borchgrevink har også lang fartstid som billedkunstner og grafisk designer. Hun ble tidlig inspirert av kunstnermoren, som også heter Gerd Borchgrevink. 

– Jeg var ni år da jeg fikk mitt første staffeli, sier Borchgrevink.

Ellers viser Rustan Andersson malerier, Rolf Nerli grafikk og Ivar P. Samuelsen tegning. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.