100 meter med byggegjerde-kunst

Mål: Christine Istad ønsker at alle som bor rundt byggeplassen, skal ha fornøyelse av den temporære kunsten på gjerdet.alle foto: Eva groven

Mål: Christine Istad ønsker at alle som bor rundt byggeplassen, skal ha fornøyelse av den temporære kunsten på gjerdet.alle foto: Eva groven

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

«Fornebu – avtrykk av tid» står klar i dag klokken 13 langs Snarøyveien.

DEL

– «Fornebu – avtrykk av tid» er en temporær utendørs kunstutstilling langs Snarøyveien i en lokal kontekst. Jeg vil at man skal få en følelse av urbanitet og historie. Vi må ikke glemme historien som ligger bak, sier kunstneren Christine Istad (52).

Sterk troverdighet

Kulturbyrået Mesén ønsket å jobbe med en billedkunstner med stor integritet og lang erfaring i å jobbe stedsrelatert.

– I dette prosjektet har hun jobbet med ulike materialer i kombinasjon med ulike teknikker. Eksempelvis lys bak noen av bildene. Dette gir en sterkere troverdighet og nærhet til det kunstneriske resultatet, synes jeg, sier kurator Vibeke Christensen.

LES OGSÅ: Slik blir den kunstneriske bursdagsfesten i Bærum 

Vil inspirere barn

Kunstverket skal være relevant for nåtiden, og er inspirert av området og dets historie. Fotografiene er tatt på Fornebu, Lysaker og rundt Telenor.

Istad er veldig glad i å gå turer rundt i Fornebu-området og er fortvilet over hvor mye søppel som flyter rundt der:

– Det er søppel overalt der, og det blir jo bare gravd lenger og lenger ned, sier hun.

Derfor har hun laget kunst av blant annet gjenglemte fleecegensere og jernrør som stikker opp av bakken.

Kunstneren håper at spesielt barn kan gå forbi bildene og få en tankevekker. Selv om hun har klart å gjøre noe vakkert ut av en isfrosset plastpose og fleecegenser på bakken, vil hun samtidig sende signaler om at dette ligger der helt til noen plukker det opp. At det er søppel.

LES OGSÅ: Verdifull tilvekst på Fornebu 

152 nye leiligheter

100 meter med kunst skal være med på å belyse byggeprosjektet til Obos’ 152 fremtidige leiligheter.

– Vi ønsker å gi tilbake til omgivelsene med kunst som inspirerer. Christine har hatt atelier her i mange år og kjenner historien til området godt, så hun var et veldig naturlig valg, forteller Vegard Storaunet, prosjektleder for Obos Fornebulandet.

LES OGSÅ: Overskudd for kunstselgere sitter langt inne 

Flere dybder

Storaunet vektlegger at Istad lager abstrakt kunst med mye farger og flere dybder.

Bildene skal stå oppe i to år, eller til byggeprosessen er ferdig. I denne tiden ønsker de at man skal kunne gå forbi kunsten hver dag og oppdage noe nytt for hver gang.

Artikkeltags