Skip to main content

Bærums eldste og største malerklubb: Startet under krigen, feires med utstilling

Cecilie K. Myklestad (fra venstre), Erik Brodtkorb og Torhild Pettersen-Moe ser på sistnevntes krukkebilde «Ming».

Foto: KARL BRAANAAS

Bærum Malerklubb åpnet mandag utstilling på Rykkinn 75 år etter oppstart. – Vi har et spesielt godt miljø og har gode lærere, sier leder Erik Brodtkorb. 

– Vi er den største og eldste malerklubben i Bærum, med rundt 100 medlemmer. Vi har et stort mangfold med dyktige kunstnere, og har hatt flere svært kjente kunstnere hos oss, sier leder Erik Brodtkorb.

Bærum Malerklubb ble stiftet i 1944 av en gruppe med tegning og maling som hobby. I går ble jubileumsutstillingen åpnet i Grendehuset på Rykkinn, der 57 arbeider av 31 kunstnere stilles ut frem til 30. november. 

– Vi har svært aktive kunstnere. Ikke minst har vi gode lærere som gjør at vi holder et høyt nivå. Det er god plass til flere medlemmer, og vi blir ekstra glade hvis noen yngre melder seg på, sier Torhild Pettersen-Moe fra Asker 

Hun stiller selv ut to av sine arbeider. 

En viktig del av klubbens virksomhet er foredrag, kurs og korrekturkvelder, der medlemmene kan ta med 1–2 bilder hver og få dem vurdert av en profesjonell kunstner. Blant annet har Odd Nerdrum, Ulf Nilsen og Hedda Gjerpen vært innom. 

 Vafler og maling

 Fredager er det åpent hus for medlemmene med maling og sosialt samvær, vafler og kaffe.

– Da settes opp et stilleben, for dem som ikke vet hva de skal male. Vi har også et flott bibliotek med kunstbøker, man kan kose seg med, sier Pettersen-Moe.

De første årene holdt malerklubben til på Stabekk høyere allmennskole, senere også på Høvik skole. Etter å ha vært husløse fikk klubben støtte fra kommunen og flyttet til Glassverkveien på Høvik. Da det skulle brukes til noe annet, havnet klubben i Emma Hjorths vei. Nå har kunstnerne fast tilhold i en leilighet i J.A. Lippestads vei i samme område.

 Cecilie K. Myklestad stiller ut to bilder med hestetema. 

Foto: KARL BRAANAAS

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.