Skip to main content

Avlyser årets sommerskole

Henie Onstad kunstsenter avlyser sommerskolen for barn mellom 8 og 12 år på grunn av koronaviruset. Dette har aldri skjedd før. Bildet av kunstsenterets direktør, Tone Hansen, er fra en annen anledning. 

Foto: KNUT BJERKE

I snart 20 år med sommerskole har aldri Henie Onstad kunstsenter sett seg nødt til å avlyse. Det måtte de i år. 

På sommerskolen, som varer i en uke, får barn mellom 8 og 12 år opplevelser knyttet til både billedkunst og friluftsaktiviteter. 

Sommerskolen har som tradisjon å finne sted de to første ukene i juni og de to siste i august. 

Allerede i midten av mars bestemte de seg for å avlyse sommerskolen, og følgende beskjed ble publisert på kunstsenterets nettsider: «Av hensyn til usikkerheten og situasjonen rundt spredning av koronavirus (Covid-19), er Henie Onstad Kunstsenters sommerskole i 2020 dessverre avlyst. Senteret beklager dette på det sterkeste, og vil komme sterkere tilbake i 2021.»

– Det var en vanskelig avgjørelse, helt klart, sier kunstsenterets kommunikasjonssjef, Gunhild Varvin.

– Vanskelig

– Da kunstsenteret stengte 12. mars, var det flere ting som skjedde som påvirket programmet gjennom sommeren, forklarer Varvin. 

Blant annet ble den store utstillingen med Niki de Saint Phalle utsatt på ubestemt tid. 

– Alt det pedagogiske og mye av undervisningen til sommerskolen var knyttet opp til den utstillingen. Da den røk, og med all den usikkerheten som var knyttet til korona-situasjonen på det tidspunktet, så opplevde vi at det var vanskelig å fortsette å selge sommerskolebilletter, sier kommunikasjonssjefen. 

Hun er sikker på at kunstsenteret vil komme sterkere tilbake neste sommer. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.