Skip to main content

Åpnet Galleri Walle i Sandvika: Her kan alle få stille ut

Villa Walle åpnet denne helgen sitt eget galleri; Galleri Walle – galleriet der mer ukjente kunstnere kan stille ut. Marianne Loe som fant lidenskapen for kunsten i 2017 var først ut med utstillingen «Jeg vil male dagen blå». 

Foto: Ludvig Gundersen

Villa Walle har åpnet et eget lavterskel-galleri. Slik ønsker de å få flere ukjente kunstnere ut til folket. 

– Det er «once in a lifetime», en ut-av-seg-selv-opplevelse, smiler Marianne Loe. 

Selv hadde hun aldri trodd at hun skulle ha en egen kunstutstilling – ei heller ha selveste åpningsutstillingen på et galleri. 

Vil inspirere 

Denne lørdagen åpnet Villa Walle dørene til Galleri Walle. Kultur- og aktivitetshuset i Sandvika har som mål å gi folk erfaringer og inspirasjon til å finne nye veier i livet, gjennom en rekke aktiviteter. Nå ønsker de å åpne seg mer for lokalbefolkningen gjennom kunsten. 

Tor Husby, Emma Davis, Marianne Bruusgaard og Anna Felföldi kunne stolt åpne andre etasje på den ærverdige Villa Walle for publikum. 

Foto: Ludvig Gundersen

Den nylig renoverte andreetasjen som rommer galleriet vil også bli brukt til foredrag, workshops og verksted. Allerede har flere kunstnere og kursholdere meldt interesse for utstillingslokalene. 

– Vi har et ekstra hjerte for folk som kommer fra sidelinjen. Vi ønsker at dette skal bygge en bro, og bli en del av kunstmiljøet i kommunen, forteller daglig leder på villaen Marianne Bruusgaard.

Hun sier at alle er velkommen til å holde utstilling, men at de i hovedsak ønsker å være et tilbud for dem som ellers kanskje ikke har anledningen til å stille ut i de mer etablerte galleriene. 

– Det er ikke lett å finne et sted å stille ut, følger prosjektleder for galleriet, Emma Davis opp, og legger til at huset også støtter kunstnerne med alt fra taksering til rigging av kunsten. 

– Uten maling ingen mening

Marianne Loe fant lidenskapen for kunsten på Villa Walles tegne- og malegruppe i 2017. Hun forteller at hun ikke var særlig fornøyd med sitt kunstneriske uttrykk i starten, noe hun takker den indre kritikeren for. 

– Men jeg har lært å bli litt bedre venn med den etter hvert, da jeg har hatt noen å sparre med, forteller hun, og nikker mot husets kunstneriske leder Tor Husby; 

– Han gjør gråstein til gull, og finner alltid noe positivt i bildet. 

På toppen av knausen, ruvende over Sandvika, finner man Galleri Walle. Marianne Loes utstilling kan oppleves i en måned fremover. 

Foto: Ludvig Gundersen

Det har resultert i den fargesprakende utstillingen «Jeg vil male dagen blå» med drøyt 19 verk og 70 trykk. Kunsten har også blitt en viktig del av Loes hverdag. 

– Det har blitt til at en dag uten maling er en dag uten mening, flirer hun. 

For Tor Husby er det klart at et galleri som Walle, der kommunikasjon gjennom kunst går foran profitt, er viktig for lokalsamfunnet. 

– Det betyr ikke at vi ikke stiller kvalitetskrav, men det betyr at andre uetablerte kunstnere får prøve seg. Det er viktig, ellers blir det bare de samme man ser om igjen og om igjen. Bærum trenger et slikt fristed, mener han. 

Marianne Loes stolte barnebarn Joseph Loe-Thomson var også til stede for å bivåne mormorens kunst. 

Foto: Ludvig Gundersen
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.