Skal få velgere til urnene med rap

VIL VINNE: Remy Helgesen (24) fra Borgen, også kjent som «Remo aka Eclipse», er semifinalist i musikkonkurransen Rapvalg 2013 med sin selvskrevne låt «All Rise».

VIL VINNE: Remy Helgesen (24) fra Borgen, også kjent som «Remo aka Eclipse», er semifinalist i musikkonkurransen Rapvalg 2013 med sin selvskrevne låt «All Rise». Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Remy (24) er en av semifinalistene i musikkonkurransen Rapvalg 2013. Med raplåten «All Rise» håper han å få unge mennesker til å se verdien i å stemme.

DEL

– Jeg ønsker å få folk til å bli mer bevisste på hva de har lyst til å oppnå i livene sine. De må forstå at de selv må engasjere seg i samfunnet for å få utrettet det de ønsker. Hvis alle bidrar kan vi sammen skape en bedre verden, sier Remy Helgesen (24), alias «Remo aka Eclipse».


Rapperen fra Borgen er med i den landsdekkende musikkonkurransen Rapvalg 2013 som skal gjøre unge mennesker mer bevisst og engasjert i stortingsvalget 2013.

LES OGSÅ: Asker-DJen Sebastian (27) slipper låt om å starte på nytt

I år har det vært over 100 påmeldte deltagere i Rapvalg fra alle genrer innen musikk, og alle har skrevet sin egen sang om et samfunnsrelatert eller politisk tema.

Remys bidrag, «All Rise», som handler om å ta ansvar og være bevisst, har tatt han helt til semifinalen i konkurransen. Nå skal han konkurrere mot 34 andre om en plass i finalen og muligheten til å vinne 100.000 kroner.

Rapvalg

Helgesen har holdt på med musikk siden han gikk i 5. klasse på Hagaløkka skole og var med i rapgruppen «The Nates» med to kompiser. Han har jobbet med amerikanske rappere som Jojo Pellegrino, Cashis, Domingo og norske Nasty Kutt.

– Jeg liker rap fordi jeg synes det er lettere å uttrykke seg med rap enn med andre musikkstiler. Jeg håper en dag å få platekontrakt så jeg kan drive med rap på fulltid, sier Helgesen.

BANDWAGON: Hardtslående rap fra Rykkinn

Han ønsker også å være en positiv rollemodell og en andre kan se opp til. Nylig ble han og to andre, av de over 100 påmeldte i Rapvalg, plukket ut til å spille live på Kontraskjæret i Oslo.

– Det var kjempegøy, men nervepirrende. Cd-spilleren spyttet ut cd-en min, så vi måtte spille av musikken fra mobilen. Det var første gang jeg opptrådte for et så stort publikum. sier han.

Trenger stemmer

Frem mot finalen i Rapvalg må Helgesen sanke stemmer i konkurransen. Semifinalistenes sanger ligger nå ute for publikum på Rapvalg.no, og der kan man stemme på sin favoritt.

– Jeg har veldig mange gode venner som har delt musikken min og som snakker bra om meg. Det er en stor motivasjon. Nå håper jeg at folk sjekker ut musikken min og stemmer på meg, sier han.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Artikkeltags