I musikalsk eksil hos mormor

Senja-musikeren Pål Moddi Knutsen (23) får årets korteste reisevei til konserten på Flekken fredag. FOTO: HILDE MESICS

Senja-musikeren Pål Moddi Knutsen (23) får årets korteste reisevei til konserten på Flekken fredag. FOTO: HILDE MESICS

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Stjerneskuddet Moddi (23) har både familie og bandmedlemmer fra Bærum, men er langt fra en typisk Bærums-gutt. Fredag spiller han og Kråkesølv på Flekken.

DEL

Med deltagelse under årets by:Larm og sin første plateutgivelse i januar, ser 2010 ut til å ha startet godt for Pål Moddi Knutsen. Snart skal han holde konsert i Paris, men før det tar han fredag turen innom Musikkflekken i Sandvika.


– Det blir vel den korteste reiseveien til noen konserter i hele år. Etter at jeg brukte opp alle pengene mine på platen min, har jeg søkt eksil hos mormoren min på Hosle, sier Senja-musikeren.


Til vanlig har Moddi med seg hele tre musikere fra Bærum, både på scenen og under innspillinger. Einar Stray fra Emma Hjorth og Jar-jentene Ofelia Østrem Ossum og Hanna Furuseth er viktige brikker i Moddis musikerkollektiv.

Møttes på internett

23-åringen, som i deler av musikkpressen er kalt en av Norges mest lovende, er født og oppvokst på Senja, mens hele slekten er fra Bærum. Både moren, mormoren, tanter og onkler har vært aktive med ulike instrumenter, og fløytemusikkinteresserte vil kjenne igjen navnet Trine Knutsen - Moddis tante.


Medlemmene i bandet møtte han imidlertid ikke rundt Musikkcafeen eller Tanken i Sandvika, der mange av Bærums bandkonstellasjoner har blitt til.


– Vi møttes på internett. Einar og jeg var MySpace-venner en stund, og møttes under by:Larm i 2008. Da viste det seg at vi likte hverandres musikk så godt at vi ikke kunne la være å bli infiltrert med hverandre. Ofelia og Hanna var i Einar sitt band, og nå har jeg klart å stjele med meg dem over til meg, sier Moddi.

– Særing snarere enn søring

Til tross for den lokale tilknytningen er det imidlertid lite ved Moddi som tyder på at han har opphav i distriktet.


– Han er på ingen måte en Bærums-gutt. Han er Pål rett og slett, og kan sikkert for mange virke som en særing. Det er han sikkert klar over selv også, men jeg synes det er veldig positivt. Han er ikke redd for å være seg selv ett hundre prosent, og det skinner gjennom i musikken hans, sier Moddis multiinstrumentalist Ofelia Østrem Ossum (19) fra Jar.


Hanna Furuset, som også fra Jar, stemmer i inntrykket fra bandvenninnen, og sier at det er opplevelsesrikt å få spille med musikeren.


– Han er noe helt annet enn en typisk Bæring. Det er veldig moro å få spille med han og vi får se mye nordnorsk natur, ler 19-åringen.


Moddi forteller at konserten på fredag blir en "Bærums-edition", hvor kun Ofelia og Hanna er med musikeren på scenen i Sandvika.


Dørene til konserten åpner klokken 20.00, og før trioen går på scenen skal "While You Slept" varme opp. Og når Moddi går av scenen er det ingen grunn til å forlate lokalet. Da går nemlig det kritikerroste Bodø-bandet Kråkesølv på scenen i Sandvika.

Se Lydverkets reportasje: Med Moddi til Medby:

Artikkeltags