Å, for en tur!

Sandvikarevyen tok også en tur innom Norge. Der møter vi Per, Pål og Espen Askeladd fra eventyrene til Asbjørnsen og Moe. Karakterene er de samme, men her havner Askeladden på kjøret. Han takler dårlig overgangen til det moderne samfunn. Fra venstre, Petter Glomstad Løfsgaard, Jonas Aarestad og Karim Happa. På gulvet Maria Johansson.

Sandvikarevyen tok også en tur innom Norge. Der møter vi Per, Pål og Espen Askeladd fra eventyrene til Asbjørnsen og Moe. Karakterene er de samme, men her havner Askeladden på kjøret. Han takler dårlig overgangen til det moderne samfunn. Fra venstre, Petter Glomstad Løfsgaard, Jonas Aarestad og Karim Happa. På gulvet Maria Johansson. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Bedre jorda-rundt-reise enn den Sandvika-revyen «Backpacker» tar passasjerene sine med på tror jeg ikke du finner.

DEL

Vel, kanskje et profesjonelt teater kan varte opp med noe lignende, men hei dette er begått av elever på videregående skole. Nei, det er bare å løfte på reisecapsen i respekt for en revy som innfridde på hele sjekklista.

Del

Meget bra skuespilleri, sang likeså, og det samme gjelder band, dans, kostymer, tekst og lyssetting.

Flyvertinner- og verter

Revyen begynte allerede utenfor salen, med flyvertinner og verter som tok i mot passasjerene, unnskyld publikum. Så satte de i gang showet. Det er en enkel historie revyen er basert på. En kar mister sekken sin, tydeligvis en kjær sak, for han legger ut på en reise jorden rundt for å få den tilbake.

Se alle ukens revyinnslag her!

 Med andre ord innfrir revyen kravet til en rød tråd. Den mister aldri sekken og dens eier av syne, men makter likevel å legge en imponerende variert reiserute. Vi kan ikke nevne alle «severdighetene» underveis, men noen skal du få.

Det bades med selvlysende haier, vi møter dyrene i Dyreskogen som søker asyl, får se et skummelt opphold i villmarken, opplever elleville danser fra hele kloden, blir med til månen og inn i spillenes verden.

Allsidige aktører

Og overgangene var smidige. Et eksempel, i en sketsj møter vi den ryggsekkløse, i den neste er han bifigur som passasjer på en buss. For øvrig en flott prestasjon av hun som spilte bussjåfør. Skikkelig entusiastisk og levende spill. Og som flere av skuespillerne sang hun også.

SE BILDESERIE: Sandvikarevyen 2011: «Backpacker»

For de var allsidige mange av aktørene, behersket både spill, sang og dans. For øvrig hadde dette revynummeret som flere av de andre også et alvorlig poeng.

Den kvinnelige bussjåfør var dobbeltarbeidende, med en haug barn, hus og syk mann å ta seg av hjemme, i tillegg til en traurig jobb på bussen. Ut av denne sketsjen forlot så en annen passasjer bussen og entret sitt hjem, der en ny historie utspilte seg.

I «Feilvare» tror vi at foreldrene skal bytte ut guttungens spillkonsoll, men nei da, de vil skifte ut adoptivgutten med ei søt jente i stedet. Et ørlite spark mot en verden hvor alt kan kjøpes, også barn. Slik klarte revyen å binde meget ulike fortellinger sammen til en helhet.

Oppdaget ingen feil

Bandet hjalp formidabelt til med overgangene, musikerne leverte et tett, spennende og som oftest rocka lydbilde. Dansenumrene var kjappe og spenstige. Ja, revyen inneholdt faktisk en dose akrobatikk også.

I et av numrene tok man i bruk trampoline, og en kar suste dristig gjennom lufta. Tøft! En revy i tet skal overraske, og det gjorde «Backpacker». Aktualitet var heller ikke satt på bakken. Plutselig dukket tre syngende pyramider opp med klar referanse til den siste tids hendelser i Egypt. VM i Kollen var med.

logo Les mer om Sandvika videregående skole

Forestillingen var også preget av godt arbeid fra instruktørene. Spesielt numrene med mange aktører i sving på scenen, var det en nytelse å lene seg tilbake i passasjersetet og se på. Klarte ikke å oppdage én feil bevegelse.

Som seg hør og bør var det mye humor underveis. Dessuten hadde jammen meg revyen moral, og budskapet var; at det er viktig det du gjennom livet tar med deg i bagasjen, eller mer presist – i ryggsekken.

Artikkeltags