Tåler å ses på

TRANSER: En av de virkelig morsomme sekvensene var den med transene, flott sang og ditto spill. FOTO: KNUT BJERKE

TRANSER: En av de virkelig morsomme sekvensene var den med transene, flott sang og ditto spill. FOTO: KNUT BJERKE

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nadderud-revyen 2013 «Se på meg» kler navnet for den er absolutt severdig. Revyen inneholder mye humor, god sang- og bra skuespillerprestasjoner.

DEL

SE OGSÅ BILDENE: Revypremiere på Nadderud

Årets revy starter meget flott med veldig bra sang. Det er driv over koreografien. Alt sitter som det skal.

Temaet for revyen er et fremtidig samfunn der alle higer etter oppmerksomhet, et forfengelighetens fyrverkeri på sitt aller mest egofikserte. Og verstingene er ungdommer som er så PR-kåte at de spiller revyen «Se på meg».

(Anmeldelsen fortsetter under videoen)

 

Harselasen over Idol-samfunnet, der det er flere stjerner enn sandkorn på stranda er ingen dårlig idé. Men de penser ikke veldig inn på temaet bortsett ifra i noen få sekvenser, og utover det at de jo søker scenelysets oppmerksomhet.

Les også reportasje fra premieren: PR-kåt revy

De har absolutt laget en revy som byr på mye severdig, og greit nok det, men de hadde helt klart sanket flere poeng på å ha en rød tråd knyttet fastere til tematikken vi presenteres for i starten.

Aktuell

Revyen består egentlig av stort sett selvstendige sketsjer uten noen koblinger dem imellom. Man kan nesten si at det som gjennomsyrer revyen mer enn det uttalte tema, er at den er god på å være aktuell i flere av sketsjene.

Den tar for seg det kommende valget, atomvåpengalskapen i Nord Korea, asylsøkerbarn som sendes ut av kongeriket, EU-debatt og vår kulturminister.

Dette gir et gigapluss på karakterkortet. God revy tupper til makten så det merkes, og det gjør Nadderud.

(Anmeldelsen fortsetter under videoen)

 

Enkelte av skuespillerne spiller også meget bra. Det er en presisjon i spillet og det aller viktigste de har utstråling.

Flere av sangprestasjonene underveis er direkte imponerende. Bandet er helstøpt presist, og kryss i taket de fikk herske alene litt, noe de fortjente. Danserne gjorde også en god jobb.

Ujevn

Mye av tekstmaterialet var dessuten meget bra, og det samme gjelder poengene i mange av numrene.

Du ler godt av Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard som idrettsdopvrak der Dæhlie pusker dopingsaker til yngre utøvere, en nervøs Hitler som får kjeft av Angela Merkel fordi han ikke klarte å kare til seg Norges verdier under krigen for nå trenger jo virkelig Tyskland kontanter.

Nummeret Skal vi transe? var også herlig. Lokale saker som T-banen til Gjønnes for eksempel ble også tatt opp. Bra.

(Anmeldelsen fortsetter under videoen)

 

Det som trekker ned er ujevn kvalitet på skuespilleri- og sang. Det samme gjelder tekster og sketsjer. Helhetsinntrykket av revyen er en berg-og-dal-bane der de virkelig suser til topps noen ganger, men også tar turer ned i dalføret. Det skal sies at de aldri befinner seg i dype og mørke daler. Revyen er bra den, men holder dessverre ikke champagneklasse hele tiden, men mer enn nok boblevann er det til at det blir en ordentlig fest.

Artikkeltags