- Ikke bare "gaming"

Det er ikke mulighet for å sove på mini-lanet så Askergutta blir nødt til å holde seg våkne.

Det er ikke mulighet for å sove på mini-lanet så Askergutta blir nødt til å holde seg våkne. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Infected Light-lan i Asker byr på langt mer enn bare spilling. - Vi er her for å le og ha det morro, konkluderer jentene.

DEL

Det grønnet lyset er tent, og spenningen er på topp. Over 100 "gamere" har samlet seg på Radar Scene i Asker kulturhus for å få med seg alle spillers store begivenhet, nemlig Askerlanet Infected Light. PC, skjerm, tastatur og mus.

Til og med X-boxen har enkelte tatt med seg for å få mest mulig ut av de 18 timene med kontinuerlig LAN. Til tross for stort spillfokus er det ikke dermed sagt at alle tar turen til kulturhuset for å spille.

For Bærumsjentene Rebecca Dale (17), Kari V. Myhre (17) og Karin Norstad (17) er dette en gylden mulighet for å komme ut av det daglige maset.

- Det er deilig å kunne glemme tiden helt. Når vi er her gjør vi det vil vi akkuratt når det passer oss. Da slipper vi alt maset, understreker Norstrand.

Artikkelen fortsetter under videoen

- Veldig sosialt

Jentene mener at det mange ser på som "nerding" bare er tull. LAN kan også være en sosial samkonst der man får tid til å surfe litt rundt og bare slappe av med spill.

- Det er bedre å være her og spille The Sims, enn å sitte mutters alene hjemme i mørket og gjøre det samme. Her er det liv og røre. Selvsagt finnes det også nerder her, men det er de som ikke gidder å snakke med de andre på LANet.

Beroliger foreldre

Ungdomsarbeider Thomas Stønjum er kommunens kontaktperson for LAN-et. Han er en av to voksene som kontinuerlig følger med på hva som skjer under arrangementet. Stønjum tror mange bekymrer seg unødig når det kommer til det å arrangere LAN.

- Det er såppas mange som er motiverte for dette, så det beviser at det assosieres med noe positivt. Det er en del av ungdomskulturen å prøve å tøye grenser blant annet med tanke på det å holde seg våken. Jeg tror det er bedre at dette skjer kontrollert enn at man prøver ut ting på egenhånd. Vi har alltid to voksene på vakt, og har samtidig en sikkerhetsgruppe på 12 personer som er motiverte.

Lite søvn

Infected Light er en miniutgave av storebrorlanet Infected. Light arrangeres kun over et døgn, og det er ingen mulighet for å sove underveis.

Artikkeltags