Fryktet prolapsskade skulle sette stopper for TV-finale

FINALISTENE: Hanne Haugland (t.v.), Pål Gunnar Ullevålsæter og Karoline Dyhre Breivang må slåss om førsteplassen fredag kveld.

FINALISTENE: Hanne Haugland (t.v.), Pål Gunnar Ullevålsæter og Karoline Dyhre Breivang må slåss om førsteplassen fredag kveld. Foto:

Karoline «Karo» Dyhre Breivang (38) fryktet en prolapsskade skulle stoppe henne i Mesternes mester. Fredag kveld er hun i finalen.

DEL

Håndballspilleren fra Jar er en av tre finalister i kveldens siste episode av Mesternes mester på NRK. Programmet, som er blant statskanalens mest sette, er inne i sin tiende sesong. For håndballprofilen var det ingen tvil da hun ble spurt om å delta.

– Jeg har sett på tidligere sesonger og takket ja med en gang NRK ringte, sier hun.

Dyhre Breivang, som har spilt for både Stabæk og Larvik håndballklubb ga seg på landslaget i 2015. I Mesternes mester har hun vist seg å være blant de sterkeste kandidatene til å vinne årets finale. I fjor var det tidligere håndballspiller Gro Hammerseng-Edin som gikk av med seieren.

La opp i vinter - nå skal Tom Hilde (30) være med i «Mesternes Mester» 

Redd for prolaps

Dyhre Breivang mener årets øvelser, som hun og konkurrentene har blitt utfordret i, har vært «morsomme», med et unntak. I semifinalen i forrige uke skulle de bære 120 kilo sandsekker mellom to poster.

– Det var ikke noe gøy, og jeg var livredd for å ødelegge ryggen. Etter at jeg fødte datteren min for to og et halvt år siden fikk jeg prolaps, og jeg var redd for at de tunge sandsekkene skulle trigge det, sier hun.

Den tidligere håndballspilleren, som til daglig jobber som sponsoransvarlig for et klokkefirma, beskriver oppholdet på Mallorca som noe helt spesielt.

– Det var fine dager med mange fine mennesker. Hver gang jeg ser programmet på TV drømmer jeg meg tilbake igjen, sier hun.

Høye seertall

NRKs pressekontakt, Helene Amlie, forteller at årets sesong har vært svært populær, med et seersnitt på 1,3 millioner.

– Bare enkeltprogrammene Eurovision Song Contest, Kvelden før kvelden og MGP har høyere tall, sier Amlie.

OGSÅ PÅ TV I HELGEN: Rekkefølgen klar for MGP-Anna-Lisa 

NRK planlegger allerede en ny runde av TV-programmet.

Karoline Dyhre Breivang håper Aksel Lund Svindal blir en av deltagerne.

– Det er jo mange store, norske idrettsutøvere som har lagt opp det siste året, så det bør være nok å ta av, sier hun.

Artikkeltags