Rikke Normann lanserer nytt album

Rikke Normann fra Jar opptrer på Herr Nilsen i Oslo tirsdag kveld med sin debutplate «Rikki’s Guns».

Rikke Normann fra Jar opptrer på Herr Nilsen i Oslo tirsdag kveld med sin debutplate «Rikki’s Guns». Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Hun er inspirert av Robyn og ga ut sitt debutalbum på eget selskap. Tirsdag kveld lanserer Rikke Normann platen «Rikki’s Guns» i Oslo.

DEL

– I sommer har jeg sunget på festival i nord og sør med forskjellige artister, og har også vært i Tyskland med Madcon. Det er mye å gjøre, men det er moro. Jeg føler jeg har valgt det yrket som passer best for meg, fortalte konsertklare Rikke Normann fra Jar da hun ga ut debutalbumet «Rikki’s Guns» tidligere i høst.

Tirsdag kveld er releasekonserten på Herr Nilsen i Oslo.

Neosoul og elektropop

Normann vant en av delfinalene i årets Melodi Grand Prix sammen med Åste Sem. Hun har arbeidet med artister som Jarle Bernhoft, Noora Noor, Mad Con og Kitchie Kitchie Ki Mi O.

«Rikki’s Guns» er en todelt CD. Første del, «B-sides» som ble utgitt først, 19. august, og inneholder melankolske og varme tekster om følelser og menneskelige forhold. «A-sides» kom ut 23. september, og er ifølge Normann inspirert av neosoul og elektropop.

– På mange måter er jeg inspirert av artisten Robyn, og mye av «A-sides» kan minne om en
blanding av henne og Lily Allen. Platen har kontraster mellom det raske og det rolige, soul og pop, mener Rikke Normann.

Les flere kulturnyheter her

Eget selskap

Platen er utgitt på Rikke Normanns eget plateselskap, RikiLeaks.  Da hun skulle bestemme navn på sin nye plate, la Normann ut flere alternativer på sin hjemmeside og fikk fansen til å stemme.

Valget falt på «Rikki’s Guns», noe hun mener passer henne perfekt.

– Det er blitt en metafor på at min stemme og min musikk er mitt våpen. Det er min styrke, mener Rikke Normann.

Konserten begynner klokken 20.

Finn flere arrangementer i Hva skjer?

Artikkeltags