Nadderudrevyen: Skadefryd med energi på scenen

Budstikkas anmelder gir revyen skryt for å harselere med egen skole.

Budstikkas anmelder gir revyen skryt for å harselere med egen skole. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

«Skadefryd er ingen dyd» er tittelen på Nadderudrevyen 2012. Elevene gjøglet, danset og sang seg gjennom så mange morsomme tema at det står til terningkast fem.

DEL

En fet favoritt er kampen mellom margarin og meierismør. Melange åpnet med en trist sang, om hvor vanskelig det er når hele Norge vil ha smør. Sketsjen gikk over i tunge gitarsoloer kjent fra rockebandet Queen med parallellhistorier fra deres Bohemian Rhapsody.

Og det endte i et politisk teater om lavkarbodiett, godt støttet av taktfast applaus fra salen. God flyt, innlevelse, variasjon, overraskelser og morsom satire avsluttet først akt.

Vanligvis er det slik at formkurven i skolerevyer er stigende, og publikum venter på at alt skal bli bedre i andre akt. Nadderudelevene viste masse energi på scenene allerede fra første nummer og de holdt koken. Selv om fem på scenen er en liten skuespillergjeng, skuffet de ikke.

Her kan du lese anmeldelser av de andre skolerevyene

Svak lyd og halsbetennelse

Selma Bruun-Olsen, Kristine Hübert, Runa Roald, Morits Hagander og Gustav Jebsen bød på sjarm, spilleglede og komiske talenter. At lyden til tider var svak og at enkelte stemmer ble dempet av halsbetennelse, må man raust overse. Elevene imponerte.

Se alle bildene her

De ble godt støttet av dansere, som også hadde egne opptredener som «Supernova» og «The Office». Bandet var solide med sin «Overture» og de sørget for raske overganger mellom innslagene om gamle folk og politikere som faller, eller vanlige mennesker som har uflaks! Runa og Kristines 17. mai-tale ble pinlig komisk da den ble oversatt til et Holmestrand-engelsk hvor uttrykk som eidsvollsmennene ble «old violent men».

Det er enkelt å parodiere Carl I Hagens bønn om en plass i Nobelkomiteen, men det er like fullt en samfunnssatire som hører med, på linje med EU-valg og partiledervalg i SV. Sketsjen om konfirmasjonstalen utviklet seg overraskende da mor inviterte sønnens hemmelige nettvenninne som gjest.

Skryt for egenharselas

Men best var elevene likevel da de harselerte med skolen og hverandre. I sketsjen «Dagens elev» var det lærerne som måtte headhunte elevene til klassene sine med alle tenkelige midler. Her viste revyens forfattere til særpregene ved lokale ungdomsskoler og videregående skoler der de lot lærerne fra Valler, Rud og Toppidrettsgymnaset fylle opp klassene sine. Gode ideer og tydelige spark.

Mye ros – til en variert revy. Men en del sketsjer kunne med fordel vært utviklet mer, som innslaget om kildesortering. Det skal mer til enn at vaktmesteren synger Grand Prix-sanger og blander all søppel i samme sekk.

Artikkeltags